Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

jestem nowy na forum jak rowniez nowym posiadaczem BMW,

w moim aucie nie działa wyswietlacz na tórym zapewne moglbym przełączac funcje BC. po przycisnieciu przycisu BC nic sie nie dzieje

wyswietlacz pokazuje stacje radiowe, numey plyty - jesli przelaczam i gasnie. a tam chyba powinna byc godzina , spalanie itp ...

ktos pomoze?

Opublikowano
Spróbuj zaprogramować wyświetlane funkcje.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano

Jeżeli dobrze pamiętam to wciska się ten guzik na manetce BC na dłużej i powinien wyskoczyć napis PROG1 czy coś takiego

a następnie ustawia się co i w jakiej kolejności ma się wyświetlać na zegarach. Ja tego jeszcze nie robiłem tak więc musisz

poszukać na forum bo na pewno jest to gdzieś opisane.

Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa

Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dla czego

Na warsztacie łączymy teorię z praktyką: nic nie działa i nikt nie wie dla czego!!!

Cięcie plazmowe oraz usługi tokarskie http://ttcs.pll/

Opublikowano
Jeżeli dobrze pamiętam to wciska się ten guzik na manetce BC na dłużej i powinien wyskoczyć napis PROG1 czy coś takiego

a następnie ustawia się co i w jakiej kolejności ma się wyświetlać na zegarach. Ja tego jeszcze nie robiłem tak więc musisz

poszukać na forum bo na pewno jest to gdzieś opisane.

czesc,

tom3653,to nie o to chodzi,ty masz na mysli sytuacje kiedy wyswietlacz radia wyswietla info BC a wcisniecie "guzika"w manetce umazliwia programowanie w wybranej kolejnosci informacji BC na wyswietlaczu zegarow.Mam ten sam problem co autor,trzeba podlaczyc sie pod kompa i zmienic w sofcie ustawienia,zegary musza komunikowac sie z wyswietlaczem MID.

Opublikowano

Pójdzie o ile to jest wersja 32 bit i vag też pójdzie na takim WIN7. Z tymi systemami gadanie że nie chodzi to bzdura ważne aby 32bity system był. Na XP x64 też by Ci pewnie VAG nie poszedł. A INPA to nic w zegarach nie poprzestawiasz.

Bart jakie masz na myśli zmiany w sofcie? Czy masz na myśli zegary z innego auta i zakodowanie ich do swojego?

Opublikowano

Bart jakie masz na myśli zmiany w sofcie? Czy masz na myśli zegary z innego auta i zakodowanie ich do swojego?

Dokladnie,nalezy skonfigurowac je pod nasz samochod.Dla kogos kto dobrze smiga programach to bulka z maslem.U siebie musze zmienic wlasnie to zeby widzial MId'a oraz swiatla cofania,problem w tym poki co,ze nie mam nikogo takiego.Na forum jest kolega Lilo,raz mi pomagal,zmienial mi vin i przebiegi,gdyby mieszkal blizej mnie pewnie mialbym wszystko juz sprawne,niestety,dzieli nas 400km i nie chce mi sie specjalnie jechac taki kawal :)