Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem jak w temacie. Dziwne cykanie metaliczne wydobywające się z okolicy słupka od strony kierowcy. Występuje przy prędkości okolo 90km/h i więcej. Coś podobnego do kabelka który się zerwał i pod wpływem powietrza gdzieś się obija. Ktoś miał coś podobnego? Zastanawiam się nad rozebraniem obudowy drzwi i słupka. Ale może niepotrzebnie.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ja jeszcze w e46 miałem problem z cykaniem też w okolicy słupka środkowego os strony kierowcy, ale nie zależnie czy na postoju czy podczas jazdy... było takie cyk..cyk.. i cisza i za np minutę znów cyk..cyk i cisza... okazało się, że tylna szyba czasem głupieje i chce się sama domknąć (mimo, że była zamknięta). Pomogło wyłączenie tylnych szyb przyciskiem w konsoli (ja mogłem nimi sterować, ale pasażer z tyłu już nie), gdy włączałem obsługę z tylnych przycisków cykanie po jakimś czasie powracało, więc po prostu jeździłem z zablokwanymu tylnymi przyciskami i nic nie cykało.