Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Piszczy tak bardziej przy samej kierownicy, czy gdzie? Może kierownica obciera o plastik przy kolumnie. U mnie tak się dzieje jak auto postoi dłużej na mrozie.
Opublikowano
Ja miałem podobną przypadłość :norty: Wyglądało na to że plastik trze o plastik.Dzwięk był wyraznie słyszany w środku pod kierownicą.Zdejmowałem kierownicce WD40 every where he he i nic!!!Luzów na łożyskach i tulejkach brak!Odgłos jakby ktoś sprężyne naciągał do granic wytrzymałości!!!Wkońcu sie poddałem pojechałem do serwisu i co???Panowie skasowali 200PLN pokazali mi rozwalony napinacz poduszki(to oni go zniszczyli)i ustalili że to było przyczyną :jawdrop: Ujechałem 2-3km i zgadnij co :jawdrop: Pisk powrucił :mad2: Dopiero po jakimś czasie jak sprawdzałem oleje to dolałem do wspomagania nie więcej jak 5mm no i od tamtej pory jak ręką odjął.W komoże silnika na drążku kolumny przed przegubem elastycznym jest sprężyna i podkładki plastikowe-je również sprawdz :cool2:
Opublikowano
Na 99% jakiś "suchy" sworzeń w układzie kierowniczym lub zawieszeniu (wahacze. końcówki drążków lub łączniki stabilizatora) Obczaj czy osłony gumowe na tych sworzniach są całe.