Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!

Mam pewien problem dotyczacy auta ktore chcial bym kupic (czyli tak jak w temacie).

Chodzi tu wlasnie o głowice albo tylko o uszczelke glowice, problem polega na tym ze jest pewien gosciu ktory chce mi sprzedac auto z tym ze sie przegrzewa i co z tym teraz zrobic ??

Jakie jest prawdopodobienstwo ze to sie uszkodzila glowica tzn... (pekla) czy tez sie mogla wygiac, bo to ze uszczelka poszla to male piwo.A z tego co slyszalem to ponoc w tych modelach sa jakies problemy z glwicami i ponoc pekaja :(. Czy to prawda ???????????

Jak bardzo przegrzane auto bylo to nie wiem wiem tylko tyle ze raz trzyma ta temperature ale w wiekszosci temperatura przekracza stan.

LUDZIE POMOCY !!!!!!!!

BO NIE CHCIAL BYM PRZEGAPIC TAKIEJ OKAZJI BO AUTKO JEST NAPRAWDE W SUPER STANIE I DO TEGO JEST W FULL OPCJI.

Pozdrawiam Adol.

Opublikowano

Jak mozesz pisac ze autko jest w super stanie jak nie jest. Podoba Ci sie stan samochodu czy wypas i wyglad bo to niekiedy sa dwie rozne sprawy.

Jezeli chodzi o glowice to gdy facet dlugo jezdzil na przegrzewajacym sie silniku to na 90% glowica jest peknieta a prznajmniej krzywa. O ile z krzywizna mozna sobie poradzic o tyle z peknieciem juz gorzej.

Jak sie nie znasz to nie bierz tego autka, choc i fachowcom bedzie trudno ocenic stan glowicy.

Opublikowano

moze wymiencie z wlascicielem termostat najpierw bo moze byc zawieszony i sie grzeje auto bo nie otwiera duzego obiegu.moze tak bys skoro piszesz ze raz trzyma tem a raz nie...i sprobuj odpowietrzyc uklad ...moze byc tez niesprawne visco...takze to niekoniecznie musi byc wina glowicy lub jej uszczelki...

a czy w plynie chlodniczym widac olej???

Opublikowano
Jak jest sporo tańsze to bierz i sie nie zastanawiaj o ile reszta auta jest sprawna bo silnik do niej kupisz za 2000 zl.
Opublikowano
Jak jest sporo tańsze to bierz i sie nie zastanawiaj o ile reszta auta jest sprawna bo silnik do niej kupisz za 2000 zl.

zgadzam sie z kolega w 100%!jak juz bedziesz mial ta pieknosc to wtedy dojdziesz czy to głowica,a silnik wymieniaj wtedy gdy bedzie cie czekał jakis poważniejszy remont tego co masz,bo moze wystarczy faktycznie jakis pierdołek zrobić a nawet wymienic cala głowice to tez nie jest wielki majatek.Jak fura Ci sie podoba i cena pasi to bierz.pozdro