Skocz do zawartości

[E46] Kierownica Multi - Problem z klaksonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam... Ostatnio miałem niewielką kolizje - reflektory i maska do wymiany... Gdy autko wróciło do mnie od blacharza po wymianie owych czesci zauwazyłem że odchodzi mi lewa cześć klaksonu przy kierownicy... (kierwonica identyczna jak przedstawiłem na zdjęciu)... Po prostu w tym miejscu jest luźna i cała lata... Po za tym przy mocniejszych zakrętach klakson trąbi sam od siebie... :/ Taśme kierownicy zmieniał mi mechanik miesiac przed tą kolizją i wszystko było ok.... Moje pytanie brzmi co moze być tego powodem czy można to jakoś naprawić samemu... I czy mozna spokojnie to jakos rozkrecić bo boje sie żeby nie wystrzeliły poduszki.... Z góry dziękuje za każdą podpowiedź...

http://imageshack.com/a/img19/4115/zb12.jpg

Opublikowano
Obstawiam ,że jest zerwany gwint z tej strony co ci odstaje ,widziałem kilka takich przypadków(dokładniej miejsce gdzie wkręcamy torxa w poduszkę)
KOZIOL
Opublikowano
Da sie to jakoś zrobić jeżeli ten gwint jest zerwany...?? W Weekend rozkręce to zobacze o co tam chodzi Jak sobie nie dam rady to najwyżej zrobie i wrzuce fotki...