Skocz do zawartości

jak dostac sie do turbo w e46 330d 184km manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam postanowiłem sprawdzić jak wyglada stan mojego turbo i moje pytanie brzmi jak dostac sie do turbo w e46 330d 184km manual czy da rade zrobić to bez kanału? autko nadal nie jedzie jak pownnino i chce sprawdzac wszystkie podzespoły pkolei
Tomek
Opublikowano

Witam,

wszystko zależy w jakim stopniu chcesz sprawdzić turbo. Jeżeli stan luzów poziomych i pionowych wirnika - wystarczy zdjąć rurę dolotową od przepływomierza do turbo. Jeżeli chcesz dobrać się do wnętrza turbiny i czyścić zmienną geometrię - kanał. Jednak przed demontażem turbiny zdecydowałbym się na inny krok - sprawdzenie poprawności działania elektrozaworu od sterowania zmienna geometrią i czy kierownice nie są zapieczone. Czy robiłeś w ogóle pomiar parametrów live data podczas jazdy? Szukanie po omacku może kosztować dużo czasu i niekoniecznie uda Ci się znaleźć przyczynę. Dobra diagnostyka kompem podstawą sukcesu :)

Pozdrawiam