Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

samochodzik z końca 2003 roku.

Od połowy lata po podłączeniu kompa wywala mi błędy silnika:

Aktywacja świecy żarowej cylindra 1,2,3,4,5,6

oraz problemy z podgrzewaniem filtra paliwa.

Czy mam wymienić przekaźnik-sterownik świec?

Czy on również jest odpowiedzialny za podgrzewanie filtra paliwa?

Dodam że autko pali idealnie przy obecnej temperaturze, boje się że świece nie są sprawne i w mrozy mogę nie odpalić

Opublikowano
Nigdy nic nie wiadomo ale na poczatek obstawialbym sterownik swiec, a pewnie i swiece tez. Ja tez mialem blad z szesciu swiec, wymienilem sterownik, po wymianie nadal blad z dwoch swiec, po wymianie wszystkich swiec bledow brak. Czy steruje podgrzewaczem paliwa - nie wiem, wydaje mi sie ze nie.
Opublikowano
Nigdy nic nie wiadomo ale na poczatek obstawialbym sterownik swiec, a pewnie i swiece tez. Ja tez mialem blad z szesciu swiec, wymienilem sterownik, po wymianie nadal blad z dwoch swiec, po wymianie wszystkich swiec bledow brak. Czy steruje podgrzewaczem paliwa - nie wiem, wydaje mi sie ze nie.

Gdzie znajduje się ten sterownik świec?

Czy można samemu to wymienić bez użycia kompa?

Jakie koszty:

Sterownik

świece

Opublikowano

Świeca-od 40/60zł sztuka,

Moduł naprawa-90zł u kolegi w Nysie ,a znajduje się centralnie na prawym boku korpusu silnika płaska czarna skrzyneczka.

Podgrzewacz paliwa znajduje się na filtrze paliwa -u mnie po wymianie świec błąd z podgrzewacza na razie się nie pojawił a był.

Bez kompa da radę tyle że błędy kiedyś byś musiał skasować.

Kolektor musisz ściągnąć i wtedy warto pomyśleć o wyrzuceniu klapek.

• 2 tygodnie później...