Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.. mam funkcje star stop silnik. ale mam problem albo mam to zepsute (tak mysle) ,albo zwyczajnie nie umniem z tego skorzystac, albo trzecia opcja mam cos zle podlaczone ;) (od razu mowie ze wymienialem chłodnice, mam z 2005roku,ale nie wiem czy to moglo miec wplyw)

Moze ktos cos poradzic jak to sprawdzic, bez podlaczania kompa...

z gory dzieki i pozdro !

Opublikowano

A skąd wiesz, że masz system start - stop ?

Masz guzik do wyłączania systemu, czy tylko guzik START STOP ENGINE do odpalania i gaszenia silnika :?:

Jeśli nie masz systemu start - stop to żadna strata - masz powód do radości. :mrgreen:

Pozdrawiam
Opublikowano

Czyli niestety masz. :mrgreen: :wink:

Aby start-stop zadziałał musi być spełnione kilka warunków; m.in właściwa temperatura silnika, stopień naładowania akumulatora itp.

Może któryś z warunków nie jest spełniony?

Pozdrawiam
Opublikowano

no własnie tego sie doczytałem również, i powiem Ci ze chyba spełnione, autem jeżdżę co prawda pare dni.. ale juz pare tras walnalem i dalej nic sie nie zalacza.

myslalem ze jest moze jakas zasada jak to urochomic...

ale najwidoczniej cos mam schrzanione ,tylko pytanie co

Opublikowano
ps wczoraj np wlnalem trase 200km , doscy szybko jechalem. Wrocilem wlaczylem ten przycisk ,pojechalem w miasto i dalej nic. mozliwe zeby silnik nie lapal takiej temp..
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
temp. zewnetrzna musi byc odpowiednia, naladowany aku itd, jezeli wciskasz ten przycisk obok grzania foteli to go wylaczasz, system sam gasi auto jezeli jest cos powyzej 3 stopni na plus, naladowany aku, auto masz na biegu jalowym czyli luzie i nie trzymasz nogi na sprzegle ale to mozesz doczytac sobie w instrukcji obslugi auta ...
Krzysztof
Opublikowano
Jeżeli wszystkie warunki są spełnione, a system nadal nie dziala, to mógł się rozkalibrowac czujnik biegu jalowego. Ale to tylko pod kompem sprawdzisz. Odlaczales ostatnio akumulator?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a nie może być tak,że poprzedni właściciel ten system zdeaktywował?

A czemu nie? Oczywiście, ze mógł zdezaktywować ale powinien powiadomić o tym nowego właściciela.

Jeśli masz z nim jakiś kontakt to zapytaj. Przynajmniej się dowiesz, czy w ogóle u niego działał.

Próbowałeś bez naciskania? Naciskając guzik wyłączasz start stop :roll:

Pozdrawiam
Opublikowano

dzieki chlopaki

no to czegos sie dowiedzialem, ze jak wlaczona dioda pomaranczowa to jest on WYLACZONY, myslame ze na odwrot..

no to teraz jeszcze zobacze co i jak..

chociaz jezdzilem na zgaszonej "diodzie"

no wlasnie jak kupilem auto (oryginalny aku) ; to wyskoczyla mi kontorlka ze rozladowany, ale odpalilem normalnie na kable i sie naladowal chyba bo juz jezdze z 2 tydzien i odpala elegancko..

chyba tylko te podlaczenia kompa pomoze..

dzieki raz jeszcze..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Witam, podpinam się pod temat, ten sam problem ma mój kolega w trójce, był pod kompem i kalibracja poszła do pewnego momentu i nagle stop, kalibracja nie udana. Co może być przyczyną? aku ma ori sprawny. hmm
Opublikowano
Jesli jest usterka czujnika biegu jalowego to bedziesz to mial zasygnalizowane w idrive lub w liczniku.
Opublikowano

sory u mnie wogole byl inny powod, smieszny ;) nie zwrocilem uwagii

mialem odpiety pas bezpieczenstwa, a musi byc zapiety zeby to dzialalo..

wszystko jest git

pozdrwiam !

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zauważyłem, że system s&s od kilku dni nie działa. Wszystkie warunki wydają się być spełnione, więc nie wiem jaka może być przyczyna. :roll: Może ktoś miał podobną przypadłość?

Dodam tylko, że na pewno nie chodzi o rozkalibrowanie czujnika biegu jałowego, ponieważ nie pokazuje żadnych błędów, a przy rozkalibrowaniu (które zdarzyło mi się w przeszłości) taki błąd był.

Opublikowano
Zauważyłem, że system s&s od kilku dni nie działa. Wszystkie warunki wydają się być spełnione, więc nie wiem jaka może być przyczyna. :roll: Może ktoś miał podobną przypadłość?

Dodam tylko, że na pewno nie chodzi o rozkalibrowanie czujnika biegu jałowego, ponieważ nie pokazuje żadnych błędów, a przy rozkalibrowaniu (które zdarzyło mi się w przeszłości) taki błąd był.

Słaby aku?