Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy wymieniacie plyn hamulcowy co 2 lata jak zaleca producent? i jak to jest z plynem chlodniczym czy nalezy go wymieniac jak wskazuje komp?
Opublikowano
jak to jest z plynem chlodniczym czy nalezy go wymieniac jak wskazuje komp?

A u ciebie komp wskazuje potrzebę wymiany płynu w chłodnicy? :shock:

Płyn hamulcowy wymień po 2 - 3 latach

Nie są to wielkie pieniądze, płyn ok.30 zł, wymiana 35 - 100 zł. ( ja za wymianę zapłaciłem 2 dni temu 50 zł. )

Długo niewymieniany płyn hamulcowy chłonie wilgoć i układ hamulcowy może zacząć korodować. :cry:

Pozdrawiam
Opublikowano
jak to jest z plynem chlodniczym czy nalezy go wymieniac jak wskazuje komp?

A u ciebie komp wskazuje potrzebę wymiany płynu w chłodnicy? :shock:

Płyn hamulcowy wymień po 2 - 3 latach

Nie są to wielkie pieniądze, płyn ok.30 zł, wymiana 35 - 100 zł. ( ja za wymianę zapłaciłem 2 dni temu 50 zł. )

Długo niewymieniany płyn hamulcowy chłonie wilgoć i układ hamulcowy może zacząć korodować. :cry:

no mam w kompie cos takiego,taki okragly rysunek z woda w srodku to chyba plyn chlodniczy bo jak nie to co :roll:

Opublikowano

A z boków tego okrągłego są jakby szczęki hamulcowe. To jest kontrolka płynu hamulcowego.

Zresztą zerknij sobie do instrukcji obsługi.

Płyn w chłodnicy również wskazane okresowo wymienić albo modlić się o kolejną, łagodną zimę :lol:

Pozdrawiam
Opublikowano
A z boków tego okrągłego są jakby szczęki hamulcowe. To jest kontrolka płynu hamulcowego.

Zresztą zerknij sobie do instrukcji obsługi.

Płyn w chłodnicy również wskazane okresowo wymienić albo modlić się o kolejną, łagodną zimę :lol:

Szczek wprawdzie nie ma,ale faktycznie chodzi o plyn hamulcowy :oops: Co do plynu chlodniczego pisze tylko o sprawdzaniu czegos,nic o okresowej wymianie.

Jesli zdecyduje sie wymienic obydwa to jakie plyny sa zalecane i jakich marek polecacie :?:

Opublikowano
Czy wymieniacie plyn hamulcowy co 2 lata jak zaleca producent?

w zaleznosci od stylu jazdy....

Najbardziej wiarygodne dla mnie zrodla zalecaja wymiana co rok lub co 24000 KM co pierwsze czyli takie ktore badaly plyn hamulcowy podczas eksploatacji) bo po tym okresie bardzo zwrasta zawartosc wody w plynie .

Dobry plyn hamulcowy z podwyszona temperatura wrzenia kosztuje 100 zl/litr czyli zaden wydatek, nie warto oszczedzac, glupio rozwalic sobie auto lub siebie bo sie jest chytry na 100 zyla.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 2 tygodnie później...