Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanko odnosnie poloski, mianowicie dzisiaj rano sie zerwala :? jeszcze nie zdejmowalem kola, ale po wrzuceniui biegu polos sie obraca, natomiast kolo stoi w miejscu (bumka bez szpery, takze nawet nie rusze :? ).

Czy ktos juz mial podobna sytuacje? Stawiam, ze zerwalo sie polaczenie poloski z piasta, po obejrzeniu czesci http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HC11&mospid=47373&btnr=33_0495&hg=33&fg=25 wydaje mi sie, ze jest ona polaczona z piasta za pomoca srub i to one pewnie sie zerwaly.

z gory dzieki za odp

pozdr

Opublikowano
tam jest przegub i pewnie to on sie rozsypal :) zmien poloske i jazda :D

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
wydaje mi sie że pasuje. Ale zobozcz czy napewno sie ukreciła. Bo ja ostanio maiałem ten sam objaw. Myślelem ze sie półoś ukręciła, a okazało sie że sie odkręciła :D Nie wiem jak to możliwe bo przykręcona jest na szesć śrub. Ale widoczne jest to mozliwe przykreciłem i wszystko ok . :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A widzisz, byłem w piątek w Warszawie, a leży mi taka w garażu :/

Z M20 będą pasować, ogólnie te półośki to są baaaardzo uniwersalne (od 518, przez TD do 525). Koszt używanej w mojej okolicy to 200zł (300zł za parę).

Tylko po co tak daleko szukasz, u siebie nie znajdziesz? Przecież na każdym szrocie jakaś beema się znajdzie. Nawet jakbyś miał to sobie sam wyjąć, to 12 torxów nie jest straszne do odkręcenia.

Kai