Skocz do zawartości

Jakie skutki przelania oleju w 525i o 0,5L ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich pytanie jak w temacie czy przelanie oleju o 0,5L moze skutkować uszkodzeniem uszczelki miski olejowej ? silnik 2,5i , mechanik przelal mi olej o 0,5L , zrobilem 100km i potem mechanik spuscił 0,5L następnie pojawił się wyciek z pod uszczelki miski oleju silnika , proszę o opinię doświadczonych kolegów czy może to być wina mechanika przez to że przelal olej i uszczelka puściła ? mechanik twierdzi ze w misce olejowej nie ma ciśnienia pozatym nadmiar oleju został by wyżucony do odmy - czy może być tj mówi mechanik ? dodam że nie wiem czy wcześniej auto nie gubiło tamtędy oleju gdyż świeżo co je kupiłem i odrazu wjechałem na wymiane oleju do mechanika .
Opublikowano
Kiedyś sam przelalem o 0.5l i jeździłem tak do następnej wymiany i nic sie nie stało ale pewnie mogło. W twoim przypadku wydaje mi sie ze po 100km nic nie powinno sie stać, najwidoczniej kupiłeś auto było przygotowane do sprzedaży tzn umyty silnik a teraz masz wycieki.
Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo
Opublikowano
Z auta jestem ogolnie b. zadowolony . Jedyny mankament to wlasnie ten wyciek z uszczelki miski oleju podobno w bezyniakach okolo 10letnich to norma (poprosu uszczelka parcieje i wykrusza się ) jeszcze prosze kolegów o podpowiedz czy jest cisnienie w misce oleju silnika ?