Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, potrzebuje waszej pomocy.

Zamierzam wymienic pompe wody i plyn chlodzacy, teraz jest woda( dzis zmienialem wszystkei filtry auto niedawno kupione smiga na nowym oleju) i zajrzalem do zbiorniczka,....a tam czysta woda!

Co gorsze opilki metalowe w niej dosc swieze.....

Obstawiamy ze to Pompa wody sie zuzywa i zamierzam profilaktyczniei takze ja wymienic.

Czy ktos mi powie jaki plyn i ile musze go kupic?

Wertuje fora od kilku godzin i insytrukcje i nigdzie nic na temat ilosci plynu do mojego silnika N46(32oi 150 kucy)

Czy ktos sie psotkal z opilkami? Co to moze byc?

Prosze o podpowiedz!

Opublikowano

Plyn to plyn chlodzacy zielony a najlepiej wez orginal bmw bedziesz pewny. Daj to zrobic mechanikowi bo powinenes wczesniej przeplukac caly system specjalnym plynem do chlodnic aby oczyscic z opilkow i wody

opilki to moga byc czesci zardzewialej chlodnicy jezeli samochod jezdzi na czystej wodzie (co jest idiotyzmem bo oprocz chlodnicy to mozesz miec pol uklad chlodzacego do wymiany jezeli plyn zamarzl z wiec moze byc chlodnica do wymiany.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Witam, dyisiaj wzmienilem plzn i pompe wodz, plus kutrojeden pryewod o pryecieka i musye cyekac bo yamowilem w aso.

Opilki sa chzba z zacierajacejs ie pompy wody (byla jeszzce oryginalna od nowosci a autko ma 188tys teraz), plus masa kamienia na scianach pompy...

Na wodzie grzalo mi silnik na 105- 110 stopni.

Teraz trudno mi osiagnac 90.....wlalaem koncetrat Prestona i wody troche deminarlizowanej...

Po zimie bede plokac uklad jeszzce raz, teraz zastanawiams ie nad temperaturta na tescie 7 czy nie jest za niska....