Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

viewtopic.php?f=68&t=120678

Zamykam

Witam, od pewnego czasu mam pewien problem wygląda to tak. Pewnego dnia moje auto zaczęło dziwnie chodzić ciężko wkręcała się na obroty Tak do 3tyś. zachowywała sie jakby brakło jej paliwa Pewnego razu trafiło już go tak ze naprawdę ciężko się buja a gdy stoi w miejscu na "luzie" obroty spadały do zera a w ostatnim momencie bunia łapała oddech i znów to samo do zera oddech i tak dalej, po jakis tam kombinacjach z mojej strony zauważyłem ze po odłączeniu przekaźnika NR3 (61.36-8 366 600)

z tej listy

http://img160.imageshack.us/img160/2126/przekaznikiibezpieczniki8co.png

samochód pracuje normalnie nie wiem jak z spalaniem bo nie powiem z tym tez mam problem od jakiegoś czasu (sonda wymieniana jakoś z początku roku) a bez przekaźnika jeżdżę już od Wakacji i tak auto pracuje dobrze ale gnębi mnie to bo chciałbym aby w buni bylo wszystko jak sie należy a nie na odwal..

Opublikowano
Przekaźnik R3 to podgrzewanie sondy lambda prawdopodobnie masz problem z sondą

Powinno Ci więcej palić bo zanim sonda osiągnie temperaturę pracy trochę czasu potrzeba.

Za pomocą tego przekaźnika jest podawane napięcie na grzałkę sondy dzięki temu szybciej się rozgrzewa. Może masz gdzieś zwarcie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.