Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Co polecacie do dolewania w zimę do diesla? Tankuje BP Ultimate Diesel. Moje auto stoi w garazu wielopoziomowym, niestety nieogrzewanym. W dodatku mało go ostatnio uzytkuję dlatego muszę coś dolewać żeby problemów nie było... Są jakieś dodatki Liqui Moly ?
Opublikowano

Pewnie chodzi ci o taki dodatek aby parafina sie nie wytracała. W zeszla zime jak jeszcze mialem golfa to u jednego mechanika kupilem taki specjalny plyn (zolty kolor) ale nie pamietam marki i lalem go do baku przed tankowaniem, wszystko ok. LM ma cos takiego: http://www.liqui-moly.pl/newsletter/8-2012/news5.html

Wynns tez chyba jest dosc dobrym producentem dodatkow.

Czy twoj garaz wielopoziomowy jest w podziemiu ? Jesli tak to nie musisz sie martwic ze nie ogrzewany podejrzewam ze tam temp nie spadnie nigdy ponizej 10 lub 5 stopni a to dla ON zaden problem.

Opublikowano
No niestety garaż nie jest w podziemiu a temp tam prawie taka jak za zewnątrz ;) Tyle dobrze że dach jest. Póki co leję na statoil to ich zimowe paliwo.
Opublikowano

wlasnie wysledzielm inny watek, atroche bardziej sie rozwinal:

viewtopic.php?f=70&t=232754

I tam wlasnie kolega skrab zaprezentowal ten dodatek o ktorym ja pisalem wyzej ze nie pamietam nazwy.

http://allegro.pl/diesel-skydd-dodatek-do-ropy-39c-1l-depresator-i3729421249.html

jest wysyko wydajny lejesz 50ml na 50l ON (bak) i jak zdrowy rozum podpowiada wlac przed tankowaniem to sie lepiej rozmiesza.

pozdr

Opublikowano
Nigdy nie lałem żadnych dodatków , nie leje żadnych paliw typu ultimej-srujtimejt . Nigdy nie miałem problemów i nie rozumiem po co te dodatki . Ale to tylko moje zdanie .