Skocz do zawartości

316i + kontrolka airbag - gaśnie po 1-2 min.??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam koledzy. Podmieniałem ostatnio tapicerkę w fotelu i od tego momentu zauważam, że kontrolka airbag nie gaśnie zaraz po przekręceniu zapłonu (wcześniej tak było) czy zapaleniu auta, tylko dopiero po ok. 2 min. Fotel i wtyczki wyciągałem przy niestety nie odłączonym akumulatorze. Moje wątpliwości dotyczą tego, czy taki objaw oznacza, że poduszka pasażera nie działa jak należy...?? Jeśli tak, to w czym szukać problemu (pewnie najlepiej będzie na diagnostykę podjechać, by najszybciej zlokalizować kłopot...). Dodam, że matę wstawiono w swoje miejsce i nie wyglądała na uszkodzoną, wszystkie wtyczki są podpięte i żaden kabel nie wyglądał na przetarty...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Pewnie przy odpiętej macie pasażera włączyłeś zapłon. Musisz pojechać na komputer żeby skasować błąd. Jeśli problem pojawi się ponownie to mata zajętości fotela pasażera jest uszkodzona. Ale najpierw skasuj błąd.