Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Planowalem odpuscic poszukiwania i kupic auto na wiosne ale zagladam , patrze i cos sie znalazło w moich okolicach wiec mozna sprawdzic. Auto nie od handlarza

Spojrzcie czy cos przykuwa wasza uwage ( kierownica ponąc wyglada jak nowa to wina zdjecia , wiec poprosiłem o lepsze zdjecie wnetrza). Jesli karoseria jest ok ,pojade ogladac i do ASO

Rozkodowany Vin

Dane pojazdu

Art. Wartość

Numer podwozia WBAVC31040VG21631

Kod typu VC31

Typ 320D OL (EUR)

Typoszereg E E90 ()

Seria 3

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor TITANSILBER METALLIC (354)

Tapicerka LEDER DAKOTA/SCHWARZ (LCSW)

Data prod. 2007-08-13

Wyposażenie

Kod Nazwa (interfejs) Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S200A DIESELPARTIKELFILTER Filtr cząstek stałych

S240A LEDERLENKRAD Kierownica skórzana z pod.pow.

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S2BFA LM RAEDER DOPPELSPEICHE 154 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 154

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S358A KLIMAKOMFORT-FRONTSCHEIBE Szyba frontowa klimatyzacji komfort

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4ABA EDELHOLZAUSFUEHRUNG NUSSBAUM WURZEL Wer. dr. szlach. korzeń drzewa orzech.

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Podłokietnik przedni, przesuwany

S4UAA SITZVERSTELLUNG TEILELEKTRISCH F/B Regulacja fotela półelektryczna

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe

S633A HANDY VORB. BUSINESS/BLUETOOTH-SCH. Instalacja tel. kom. Business

S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi

S6AAA BMW TELESERVICES BMW Teleservices

S761A INDIVIDUAL SONNENSCHUTZVERGLASUNG Ind. oszklenie przeciwsłon.

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

P7RPA ADVANTAGE PAKET Pakiet Advantage

P7RSA COMFORT PAKET Pakiet Comfort

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

S934A WINTERREIFEN AUF LM-RAEDER Dummy-SALAPA

S936A BMW HANDY BEI AUSLIEF. ANFORDERN BMW Handy b. Ausliefer. anfordern

S964A REQUEST NAVIG. DVD ON DELIVERY Przy dost. zażądać płyty DVD nawigacji

Wyposażenie seryjne

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Link : http://tablica.pl/oferta/bmw-320d-e90-CID5-ID3SZp7.html

Opublikowano

Dzieki za opinie bede sie uwaznie patrzył na te drzwi :cool2:

A jak nic nie znajde, w ASO powiem aby sprawdzili to dokladnie

Cos jeszcze dostrzegacie waszym fachowym okiem ? :mrgreen:

Jesli mi wysle zdjecia wnetrza pokaze wam i pomozecie mi zweryfikowac ten przebieg po wnetrzu :wink:

Opublikowano

Kolejna osoba wspomina o drzwiach wiec faktycznie cos musi byc na rzeczy.

Miernika nie posiadam , nieznam sie na tym nawet ;) a zamiast kupowac miernik to dołoze pare groszy i mi w ASO to zrobią fachowy.

Ale pierw faktycznie sprawdze dokładnie te drzwi jesli bym jechał na ogledziny ( jak mi wysle zdj kierownicy z przebiegiem 180tys to zobacze czy wogole jest sens sie tym autem interesowac ) :cool2:

Ale dzieki , za pomoc :cool2: :D

Opublikowano
Gdzie na Dolnym Śląsku stoi to auto? Jakby znajomy dom, ale może mi się tylko wydaje. Jeżeli chodzi o drzwi, to może po prostu tak światło padać, po zdjęciach (jest ich za mało) ciężko coś stwierdzić.
Opublikowano

Co do kiery to faktycznie tak jest - u mnie przy 140tys. nie ma praktycznie żadnych oznak zużycia a nie zdjęciach nie wygląda już tak ładnie...

Drzwi zapewne w innym odcieniu, ale podejrzewam, że to nie jedyna bolączka tego samochodu.. Cena też musi z czegoś wynikać, a tu jest niska jak na ten rok/wyposażenie/przebieg

Opublikowano

Auto jest w okolicach Wrocławia.

Naciskałem na zdj kierownicy i popytalem troche i mam zdjecia i troche info :wink:

Kierownica--> link : http://zapodaj.net/f6391e5d4bcf3.jpg.html

Powiem ze nie wyglada jak nowa a wiem ze nawet przy 250kkm potrafi wygladac jak nowa.

Tylna kanapa-> link : http://zapodaj.net/e554dafcbcdba.jpg.html

Poprosiłem rowniez o zdjecia z navi co pokazuje :

*) http://zapodaj.net/70814361b008e.jpg.html

*) http://zapodaj.net/fa67c2ebffa24.jpg.html

Napisałem wiadomosc do sprzedajacego czy moglbym wpasc z kims kumatym podpiąc pod pc , sprawdzic miernikiem stan lakieru etc.

Oto wiadomosc od sprzedajacego :

Wysyłam Panu zdjęcie kierownicy z bliska i środek auta. Przesyłam też komunikaty jakie wysyła auto:

- w grudniu b.r. należy wymienić płyn hamulcowy, poza tym wszystko ok

- auto pokazuje błąd sygnalizacji SOS, ale sygnalizator działa, bo osobiście sprawdzałem i po naciśnięciu dzwoni na numer alarmowy i odzywa sie policja :), byc może podpięcie pod komputer skasuje ten błąd

- spaliła się żarówka światła postojowego (lewa przód)

- spaliła się żarówka światła cofania (prawa)

- podświetlenie tablicy rejestracyjnej po wymianie na żarówki LED komunikuje błąd (pewnie opór za mały) , ale posiadam oryginalne sprawne żarówki, więc mogę wymienić

Auto nie miało kolizji, o czym świadczą oryginalne szyby, przednia szyba posiada niewielki odprysk, ale podczas przeglądu diagnosta stwierdził, że nie kwalifikuje sie na wymiane całej szyby (jeżdże tak ponad rok czasu aby przy sprzedaży nikt nie zarzucał że auto miało wypadek), osobiście malowałem w nim przedni zderzak i maskę bo było na nich sporo odprysków

W tą sobotę niestety nie mogę umówić się z Panem na oględziny u mnie w domu, ponieważ wyjeżdżam na weekend, będe w okolicach --------, więc jeżeli jest to dla Pana bliżej mógłby Pan sobie wtedy oglądnąć auto, tylko proszę o telefon ----------

Do samochodu posiadam opony zimowe na felgach stalowych w bardzo dobrym stanie, opony są typu runflat, więc jazda na nich nie jest tak komfortowa jak na normalnych kołach bo są bardzo twarde, ale przynajmniej bezpieczna :)

Powiem tak.. napisałem ze wg mnie auto ma lekkie wady lakieru ale nie powiedziałem jaka to rzecz ( chodziło oczywiscie o te drzwi), a dostalem odpowiedz ze malowany był zderzak i maska :duh: Jesli nawet sprzedawca mowi prawde to sadze ze kupił powypadkowego ktory był byle jak pomalowany stad te odpryski..

Prawdopodobnie chyba dam sobie spokoj bo jak kupie i mam potem żałowac ze moglem dołozyc 2-3tys wiecej i kupic pewniejsze to warto czekac na ta ''wymarzona' sztuke.

Any questions? :cool2:

P.S. Dalem linki poniewaz zdjecia maja dosc duzy rozmiar

Opublikowano
Powiem tak.. napisałem ze wg mnie auto ma lekkie wady lakieru ale nie powiedziałem jaka to rzecz ( chodziło oczywiscie o te drzwi), a dostalem odpowiedz ze malowany był zderzak i maska :duh: Jesli nawet sprzedawca mowi prawde to sadze ze kupił powypadkowego ktory był byle jak pomalowany stad te odpryski..

A ja powiem tak:

Przesadzasz kolego i to bardzo, i snujesz jakieś historie na podstawie trzech zdjęć robionych tosterem.

Nawet jeśli te drzwi były malowane - to co z tego? Przecież podobno widać, że różnią się odcieniem od przednich i tylnego błotnika - więc raczej elementy wokół nie były lakierowane.

Ja nie wierzyłbym w malowanie z powodu odprysków - bo szyby nie wymienia z odpryskiem, żeby ktoś nie myślał, że powypadkowy a przód malował od odprysków :duh: :duh: Mądry człowiek robi raczej na odwrót.

Załatw zdjęcie pod maską, to zobaczymy co z tym przodem

Wg mnie sprzedający i tak jest cierpliwy...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

kiery wygląda jak wygląda.

marnie na te 179 tysi.

a serwis aso coś ma na nią?

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
kiery wygląda jak wygląda.

marnie na te 179 tysi.

a serwis aso coś ma na nią?

No własnie wyglada słabo.. widzialem kierownice w e90 przy 250kkm i powiem ze wygladała naprawde jak nowa.. Poprzednia ktorą ogladalem miała na liczniku 160kkm + wiem z był cofany i wygladała lepiej.

Do ASO nie dzwonilem na siłe auta nie szukam, jesli cos nie pasuje to ustaliłem ze odpuszczam..

A ja powiem tak:

Nawet jeśli te drzwi były malowane - to co z tego? Przecież podobno widać, że różnią się odcieniem od przednich i tylnego błotnika - więc raczej elementy wokół nie były lakierowane.

Ja nie wierzyłbym w malowanie z powodu odprysków - bo szyby nie wymienia z odpryskiem, żeby ktoś nie myślał, że powypadkowy a przód malował od odprysków :duh: :duh: Mądry człowiek robi raczej na odwrót.

Załatw zdjęcie pod maską, to zobaczymy co z tym przodem

Wg mnie sprzedający i tak jest cierpliwy...

No własnie jesli te drzwi były małowane + maska+zderzak to juz mi cos ''smierdzi''

No ja tez nie wierze ze ktos maluje auto z powodu odpryskow i potem je sprzedaje w dosc atrakcyjnej cenie dla kupujacego.

Dlaczego cierpliwy? bo prosilem o zdjecia wnetrza aby zweryfikowac powierzchownie stan licznika a dostałem zdj kierownicy ( bardzo zła jakosc) i tylna kanape :duh:

Raczej to auto odpuszczam.

Ale dzieki bardzo za te info o drzwiach, moze dzieki temu udało mi sie wydusić tą informacje o malowanej masce :cool2: