Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam serdeczniee jestem posiadaczem od paru tygodni BMW 325i e46 auto, I mam pewien problem a mianowicie w kabinie pojawia sie dzwiek takie buczenie cos jakby stary halasujacy wentylator jest ono slyszalne rownierz na zewnatrz auta bardzo wyraznie to slychac w miejscu gdzie jest serwo oraz pod nadkolem po tej stronie gdzie znajduje sie servo ale nie jestem pewien czy ten dzwiek sie nie przenosi wlasnie w te miejsca skad indziej. dodam ze klimatyzacja I wszelkie nawiewy powylanczalem zeby sprawdzic czy to nie cos z nawiewem ale to nie to.szukalem na tym forum wszelkich informacji odnosnie tego charakterystycznego dzwieku ale nic nie znalazlem konkretnego.dodam jeszzce ze ten dzwiek jest staly praktycznie caly czas pojawia sie po wlaczeniu silnika I po wylaczeniu od razu znika. czasem jak krece kierownica w miejscu to ten dzwiek jak by cichl. byl bym bardzo wdzieczny jakbyscie mi cos podpowiedzieli jako bardziej doswiadczeni uzytkownicy bmw co to ewentualnie moze byc. dzieki
Opublikowano
dziekuje za odpowiedz, wiesz plynu niby mam wystarczajaco bo sprawdzalem na tej miarce jest w w gornym zakresie. ten dzwiek jest trudny do zlokalizowania slychac go po stronie kierowcy(anglik) na zewnatrz jakby wydobywal sie z nadkola slychac go rownierz w miejscu gdzie znajduje sie serwo to cholerstwo sie roznosi. lecz jak krece kierownica w miejscu to to troche cichnie wiec nie wiem czy to moze nie pompa wspomagania ale pewnosci nie mam. nagralem ten dzwiek tylko nie wiem jak go tu dodac.