Skocz do zawartości

318i-problem z ustawieniem zegara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Wiem,że o tym było już multum postów,ale nie potrafię mimo to rozwiązać tego błahego ale mimo wszystko troche denerwującego problemu.Chodzi o ustawienie godziny.Dziś byłem z autem w warsztacie bo trzeba było wymienić w podwoziu jedną zgnitą część.W związku z tym trzeba było odłączyć akumultor.Po ponownym podłączeniu akumulatora w miejscu godziny na radiu i na zegarach pojawiły się tylko cztery kreski --:--.Za chiny nie mogę w ich miejscu ustawić godziny...kręciłem tym pokrętełkiem po prawej stronie we wszystkich możliwych konfiguracjach i kompletnie nic...W warsztacie nic o tym nie mowilem bo wydawalo mi się,że z ustawniem godziny to sobie sam bez problemu poradzę,a tymczasem jest to problem.

Może ktoś ma jakiś pomysł...?

Opublikowano
Tam w środku zegara są takie łapki jak ktoś tam grzebał i źle złorzył lub je połamał to nie ustawisz ,sprubój troche większej siły użyć tylko nie za mocno ,to pokrętło nie kręci się w koło tylko przekręca kawałek w lewo kawałek w prawo ,może ściśnij bo gumka może się przekręcać :wink:
Opublikowano
Kolego "ROBERT"dziękuję bardzo za pomoc!Okazało się,że tą gumkę trzeba faktycznie ścisnąć żeby to ruszyło-no i faktycznie się udało :)Jeszcze raz dzięki za odpowiedź i pomoc.Pozdrawiam! :D