Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po razkolejny z kolejnym problemem.

Moja bunia ma teraz kolejny problem otoz radio dziala fajnie jest to profesional i sie bawilem ustawienieami wlaczylem basik z pod siedzenie i jest przyjemnie tylko...nie dzialaj w calosci tylne glosniki?!

Wyczytalem ze czujniki parkowania uzywaja tylnych glosnikow, a teraz zaczynam kumac ze chyba te dwie awarie sa ze soba niejako polaczone.

Czy ktos moze mi pwoeidziec gdzie szukac przyczyny niedzialajcych w radiu glosnikow z tylu, biorac pod uwaga nie dzialajace tylne czujniki nalezy laczyc ta awarie ze soba?

Jesli tak tobardzo prosze co powinienem zrobic zeby sprawdzic zanim podejme sie kolejnej wymiany....

Moja bunia choruje na przypadlosc drobiazgow, to zamek to jden nawiew zimny reszta ciepla, to znowu padl kluczyk....ale jestem nadal pozytywnie do niej nastawiony i mysle ze mnie nei zawiedzie!

Dlatego prosze o pomoc i rade w tym temacie :)

Dziekuje koledzy!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Rozkrecilem glosniki i co....mym oczom ukazaly sie dwa glosniki bez magnesow! Te glosniki z tylnej polki ....magnesy si eodkleily a glosniki zamarly...

Kupilem okazyjnie za niecale 100 zl cztery od nowszej e90 i jutro podlacze:)

Dzwiek powinien wrocic, mam nadzieje ze i czujnik cofania ozyje!

Opublikowano

Witajcie,

Jeszzce nie zainstalowalem nowych glosnikow...kurde brak czasu.

Moje nowe sa nieco wyzsze i wieksze od starych, mysle ze podejda bo to roznica moze centymetra.

Ciekaw jestem najbardziej czy czujniki rusza...

Jeszzce jedno tam sa dwa gniazda na przewod w glosniku takie cienkie....czy to bez roznicy w ktore wepne przewod? czy pasuje tylko do jenego?

Glosniki wymienione...nowe sa nieco wieksze i maly klopot bo nie wchodza super, poki co wycialem lepsze dziurki i siedza....

Glosniki ozyly! Graja nawet ladnie, CZUJMIK PARKOWANIA ZYJE! UFF

I slychac go tylko po stronie kierowcy z tylu...najwazniejsze ze dziala jak nalezy bardzo sie ciesze ze sam znalazlem, rozwiazalem i zalatwilem problem...

Rada dla posiadaczy 2005 roku BMW, jak nie ma dzwieku w tylnej polce sprawdzccie kioniecznie glosniki...z moich poprostu odkleily sie i wypadly MAGNESY....glosniki do wywalenia, za kilkanascie zlotych sa nowe(uzywane w zasadzie) i nie tylko radio lepiej ale tez dzialaja czujniki cofania! (glosnik po stronie kierowcy takim jakby dziwnym gongiem piska i to dosc cicho ale zawsze:)

Dzieki za pomoc, jeden temat do zmkniecia:)