Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam taki problem.

Jakiś czas temu na wyświetlaczu pojawił się jakiś komunikat że auto przechodzi w jakiś tryb i ze zostanie wezwana jakas pomoc lub coś w tym stylu (dokładnie nie pamiętam) zalaczyl sie też timer który zaczał odliczac czas chyba od 2 min w dol. Jednoczesnie zapaliły się światła stopu.

Od tej pory jest brak kontrolki kierunkowskazow, dlugich swiatel, przeciwmglowych, gongu zegara itp. Nie wyswietlaja sie rowniez komunikaty komputera.

Myslalem że to moduł LCM ale przełozyłem od innej 5 i było to samo.

Podejrzewam ze to licznik. Moze ma ktoś jakiś pomysł jak to ugryzc?

Jak sprawdzić licznik?

Pozdrawiam

Opublikowano
Z tego co dobrze pamietam to odlaczyc aku na 5/10 minut. Podlaczyc spowrotem i kluczyk na pozycje 1. Zacznie odliczac 10 min. Poczekaj w aucie nic nie robiac. Po 10 min odpal auto i sprawdz czy wszystko ok.
Opublikowano

nic to nie dalo :cry:

dodam jescze ze jest cos takiego ze rano jak przekrece kluczyk a wyl od swiatel jest w pozycji off to zapalaja sie swiatla i gdy wlacze kierunkowskaz to gasna :)

Opublikowano
A ten pierwszys komunikat to bylo cos takiego CHECK-CONTROL INAKTIV?? Jesli tak to zablokowalo ci kompa w aucie. Mozliwe ze jak pisales trzeba wymienic licznik ale lepiej sprawdz na kompie czy wszystko ok. Moze odblokuja Ci. Radze bys zrobil to szybko zanim pokaze Ci o powaznym bledzie a nie zobaczysz tego.
Opublikowano
Tak z ciekawosci zapytam Ty masz e53 czy e70 ta X5?? Skoro bylo juz tak pare razy to moze polaczenia sa gdzies luzne. Na forum e36 jest o tym duzo ale nic pomocnego. Tylko reset kompa bo modul powinien zaskoczyc po zmianie ale tego nie zrobil. A czy testy wyswietla??
Opublikowano

Chodzi mi o e53. Jak przekrece kluczyk i przytrzymam ten guzik to wyskakuje mi test i tam moge przelanczac test 1 2 3 4 itp.

W e 46 jak przeprowadzalem test wskazowki szly do konca i wracaly i wszystkie kontrolki swiecily a tu tego nie ma

Opublikowano
Wchodzisz tak jak normalnie w testy dlugo naciskajac guzik od resetowania km i tym samym wciskasz az dojdzie do 19. Czekasz chwile i wskoczy czy jest on czy off. Dajesz na on i wtedy nie pamietam dokladnie ale chyba test 11 odpowiada za wartosci Check Control. Lub mozesz od razu na test 21 i dac reset
Opublikowano
prawym wchodze w testy. Jak wejde w test 01 to pokazuje tam jakies wartosci w tescie 02 wskazowki licznika sie kreca i wszystko sie ladnie swieci i to na tyle. W pozostale testy jak chce wejsc pojawia sie komunikat LOCK ON i nic czekam czekam i nic. Jak wcisne przycisk to wtedy zmienia się z LOCK ON NA LOCK 00 ponowne wcisniecie to LOCK 01 potem LOCK 02 03 04 itd..
Opublikowano
Kolego chcac odblokowac tes zsumuj ostatnie cyfry swego winu i zas wbij taka wartosc i ci odblokuje test zegarow.
Opublikowano
Czyli pomylilem sie. To wtedy lewym ustaw na tescie 21 reset i miejmy nadzieje ze pomoze. Test 19 odblokowuje funkcje w poroznych testach. Bo jak wejdziesz w test 1 to wtedy jest glowny opis a jak odblokujesz test 19 to wtedy sa az 4 czy 5 roznych opcji.
Opublikowano
ale jak wejde w test 19 to nie moge go odblokowac bo pojawia sie komunikkat lock on i przyciskam to z lock on zmienia sie na lock oo
Opublikowano
Kolego chcac odblokowac tes zsumuj ostatnie cyfry swego winu i zas wbij taka wartosc i ci odblokuje test zegarow.

ktore cyfry?

gdzie mam je wbic?

Opublikowano
ale jak wejde w test 19 to nie moge go odblokowac bo pojawia sie komunikkat lock on i przyciskam to z lock on zmienia sie na lock oo

Sprawdz. Nie pamietam dokladnie. Zmien wpierw jedno a pozniej drugie

Opublikowano

odblokowalem - wszedlem na test 19 pojawil sie napis lock 01 naciskajac wpisalem sume cyfr z konca vin i wpisalem tam w lock .... i ponownie wszedlem w test 19 i licznik sie odblokowal. Zrobilem reset i nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Chyba zaczne sie rozgladac za licznikiem , bedzie paowal z e 39 lub cos w tym stylu?

Opublikowano
Niestety musze Cie zmartwic ale tylko z X5. Najlepiej to regeneracje zrobic. Juz kiedys jak zmienialem tarcze to tez cos sknocilem wiec wiem. A probowales test 11 z Check Controlem??