Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szanowne grono.Mam zamiar w niedlugim czasie kupic x6, interesuje mnie raczej benzyna 4,4 ,ostatnio jezdzilem audi w12 i troche sie przyzwyczailem do mocy :twisted: Jezeli mozecie prosze o opinie na temat tych 2 egzemplarzy:

http://otomoto.pl/bmw-x6-salon-polska-100-bezwypadko-C28395605.html

http://otomoto.pl/bmw-x6-50i-sport-pakiet-C30645409.html

za wszelkie sugestie bede wdzieczny

Opublikowano

Nigdy bym nie polecał najtańszego auta z otomoto, to prawie pewnik, że jest coś nie tak.

Co do tego drugiego, cena wygląda jakby była nie w naszej walucie - oby na pewno jest z polski?

Szkoda że auta z Warszawy, tak bym mógł podjechać i zobaczyć :)

Opublikowano
Wlasnie ogladalem te z Wawy i mam mieszane uczucia , auto ladne i zwarte ,nie ma jakichs drastycznych mankametow ,bynajmniej jesli chodzi o lakier i wnetrze ale- hamulce do wymiany-trzepie kierownica przy hamowaniu,no i przy jezdzie na wprost kierownica jest skrecona lekko w prawo.Geometria niby w porzadku ,widzialem wydruk no i auto idzie prosto jak po szynach , jednak ta kiera skrecona w prawo mnie martwi.Auto ma aktywne wspomaganie ukladu kierowniczego wiec ewentualna naprawa pewnie zaboli,chyba ze to jakas pierdola chociaz w aucie za te pieniadze spodziewalem sie ze wszystko bedzie w porzadku.Jakies rady?
Opublikowano
Wlasnie ogladalem te z Wawy i mam mieszane uczucia , auto ladne i zwarte ,nie ma jakichs drastycznych mankametow ,bynajmniej jesli chodzi o lakier i wnetrze ale- hamulce do wymiany-trzepie kierownica przy hamowaniu,no i przy jezdzie na wprost kierownica jest skrecona lekko w prawo.Geometria niby w porzadku ,widzialem wydruk no i auto idzie prosto jak po szynach , jednak ta kiera skrecona w prawo mnie martwi.Auto ma aktywne wspomaganie ukladu kierowniczego wiec ewentualna naprawa pewnie zaboli,chyba ze to jakas [bAD] chociaz w aucie za te pieniadze spodziewalem sie ze wszystko bedzie w porzadku.Jakies rady?

Ja bym nie brał bomby za taką kasę. Nie masz pojęcia z czego to wynika, a jechanie na wprost na krzywej kierowcy na pewno świadczy o czyimś partactwu. Zresztą trzeba było spojrzeć na opony, możliwe że jeśli naprawa nie była wykonana tydzień temu, to będzie już widać ślady złego zużycia bieżnika. No i pamiętaj o wizycie w ASO z autem. Tylko nie tego, gdzie właściciel jeździł :)

Opublikowano

No wlasnie niestety troszke za pozno bylem w Wawie i nie zdazylem do zadnego ASO ,inne pytanie , czy nie jest dziwne ze auto na Polske wyszlo w Polskiej wersji jezykowej?, Z tego co wiem te roczniki na

Polske byly wypuszczane z wersja jezykowa Deutch .A moze sie myle? Opony nie byly przytarte z zadnej strony , ani tyl ,ani przod , ale mialem kiedys w A8 taki przypadek ze mechanicy zle zalozyli dolny tylny wachacz i kiera byla wlasnie krzywo, po poprawnej wymianie wachacza kiera wrocila do wlasciwej pozycji

Opublikowano
No wlasnie niestety troszke za pozno bylem w Wawie i nie zdazylem do zadnego ASO ,inne pytanie , czy nie jest dziwne ze auto na Polske wyszlo w Polskiej wersji jezykowej?, Z tego co wiem te roczniki na

Polske byly wypuszczane z wersja jezykowa Deutch .A moze sie myle? Opony nie byly przytarte z zadnej strony , ani tyl ,ani przod , ale mialem kiedys w A8 taki przypadek ze mechanicy zle zalozyli dolny tylny wachacz i kiera byla wlasnie krzywo, po poprawnej wymianie wachacza kiera wrocila do wlasciwej pozycji

Jak ja odbierałem w grudniu 2010 auto z wrześniowej czy październikowej produkcji, to nie miały jeszcze polskiej wersji, ale proponowali mi jej wgranie w serwisie.

Co do kierownicy, najlepiej powiedzieć kolesiowi, żeby to naprawił to kupisz :)

Opublikowano
Wg Vin-u wychodzi 10/10/2008 r czy 165 tysi to nie za duzo za te auto? widze na allegro duzo ofert za mniejsza kase ,no i zniesmaczony jestem tym kolem kiery ,a jak powiedzialem mu ze krzywe tarcze to powiedzial ze mozna przetoczyc :shock: auto ladne ale tez nawet jesli zrobi ta kiere na prosto to z kolei moze skutkowac tym ze bedzie wpier....ac opony, a tego tak szybko nie da sie sprawdzic :? Skonsternowany jestem :roll:
Opublikowano

Witam wszystkich,

Nie zakładam nowego tematu bo mam podobny dylemat.

Od jakiegoś czasu jestem zakochany w X6, jak na razie bez wzajemności:)

Zatem usielnie próbuje to zmienić i auto nabyć.

Testowałem to w linku i waham się czy auto warte tej ceny (240k). Może ktoś z was doświadczony w temacie potrafiłby doradzić:

http://otomoto.pl/bmw-x6-40d-xdrive-salon-polska-C29533019.html

Dlaczego akurat z salonu Audi? Otóz obecnie mam Q5 tke i Audi jest chetne przyjąć w rozliczeniu po dość konkurencyjnej cenie.

Proszę o radę...każą:)

Opublikowano

Szyber akurat nie jest zmartwieniem dla mnie. Obecnie mam w Q5 i w ogole nie uzywam za to fajny jest panoramiczny dach ale tego ponoc w X6 nie ma.

Co mnie zaskoczylo to wolne zbieranie sie ze swiatel pomimo takiego silnika.

Q5 tylko 300 kg lzejsze a zbiera sie lepiej niemniej jest w benzynie wiec nie ma co porownywac...

Opublikowano

Mam szyberdach, miał być panoramiczny a jest zwykły bo innych nie miały X6. I prawie nigdy go nie używam, żałuję że za to dopłacałem, wolałbym teraz to zamienić na lepsze audio.

A co do przyśpieszenie, toż 40d przyśpiesza bardzo szybko z tego co widać w specyfikacji...

Opublikowano
Jak to miał być panoramiczny? Nigdy nie było takich w X6.

A lepsze audio zawsze można dołożyć, ale dziury w dachu się nie wyrzeźbi...

Jak konfigurowałem auto, miałem wybrany "dach panoramiczny" który okazał się zwykłym szyberdachem ;]

Opublikowano
Jak to miał być panoramiczny? Nigdy nie było takich w X6.

A lepsze audio zawsze można dołożyć, ale dziury w dachu się nie wyrzeźbi...

Jak konfigurowałem auto, miałem wybrany "dach panoramiczny" który okazał się zwykłym szyberdachem ;]

Nigdy w X6 nie było panoramicznego okna dachowego... nigdy !!!

W x5 tak, ale w x6 nie. Co do tej opcji... ja nie wyobrażam sobie zakupu samochodu bez okna dachowego.... mam i u zywam bardzo często. Rewelacja !!! Nawet zimą, gdy puszczam ogrzewanie mocniej niż zwykle (24stopnie) to uchylam okno dachowe i .... jest rewelacyjna wymiana powietrza. Polecam

"Jeśli masz wroga, idź nad rzekę, usiądź nad brzegiem, kontempluj i spokojnie czekaj, aż nurt przyniesie Ci jego zwłoki"