Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od niedawne jestem posiadaczem e92 320i 170 KM. Coraz częściej zdarza mi się nierówna praca silnika na biegu jałowym. Tj. obroty utrzymują się wokół 600-650, a co jakiś czas czuć takie "szarpnięcie" i obroty na ułamek sekundy spadają do 500. Zdarza się to losowo - czasem jest ok, czasem zdarza się co postój na światłach (gdy wyłączam start/stop).

Dodam, że samochód ma tylko 30.000 przebiegu i rok temu, w ramach akcji naprawczej wymieniane były wszystkie 4 cewki. Spalanie jest w normie (ok 9-9,5 w mieście), funkcja CHECK nie wykazuje żadnych błędów, auto przyśpiesza równo.

Wiecie co to może być? Jak ogólnie oceniacie dwulitrówkę 170 KM? To awaryjny silnik? Zastanawiam się, czego mogę się spodziewać :)

Opublikowano
Gdy obroty Ci faluja sprobuj wlaczyc klime . Powinny sie podniesc i wyregulowac. A nastepnie jedz do aso. O tym silniku juz sa legendy tutaj , co chwile akcje naprawcze. Pewnie jak podjedziesz do aso znow ci wymienia cewki
Opublikowano
Posluchaj bialaalpina i nalegaj na sprawdzenie swiec.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie