Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Świeci mi się kontrolka ESP. Gdy odpalałem silnik to zawsze zapalały się kontrolki ABS, ESP i po chwili gasły. Wczoraj odpaliłem i kontrolki ESP, ABS i jeszcze jedna obok ABS nie zgasły. Przejechałem może 10km zgasiłem silnik odpaliłem jeszcze raz i Kontrolki ABS i obok ABS ta trzecia zgasły ale została kontrolka ESP. I nie wiem czego to jest przyczyna, Dlaczego świeci się kontrolka ESP? Pomocy

Edytowane przez Ronii
Opublikowano
To nie jest ESP ---> :search: Może coś ze sterownikiem ABS, skoro kontrolki sie paliły, tak czy siak użyj :search: , troche już tego było. A i daj poprawny tytuł tematu bo poleci...

http://s25.postimg.org/fhz6cbo73/podpis_forum.jpg

Mieszkasz w Holandii? Zajrzyj tu: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=168&t=208939 Mój Individual >>klik<<

Zamienię 2szt BBS RS 700 8,5Jx18 za 2szt BBS RS 701 10Jx18, bądź deal na 19" ACS Type III

Opublikowano

sterownik od esp abs ten co siedzi na bloku abs pompy abs ci poszedl.

a dokladnie luty te zlote do poprawienia.

jaki masz blad na kompie ? ja mialem 85 blad vorlade pompe.

ale te pompy nie siadaja-tylko elektronika (tak mech mi gadal.)mial racje wyslalem do goscia tu na forum go polecaja leszek chyba.

100 i sterownik chodzi nawet nie musisz potem nic programowac -bo to od twojego jest.

a jak inny kupic bys chcial to musisz ten sam numer szukac -a potem i tak kodowac trza :cry2:

z mojä bee nie idzie sie nudzic
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
sterownik od esp abs ten co siedzi na bloku abs pompy abs ci poszedl

Nie koniecznie.

U mnie często samo DSC nie działa, a ABS i reszta chodzi.

Winnym jest czujnik skrętu za kierownicą, po prostu się rozkalibrowuje.

Najpierw sprawdź auto kompem, potem myśl co naprawiać i wymieniać.

Opublikowano
Juz wszystko wiadomo:) Bylem dzisiaj w warsztacie, komputer pokazał uszkodzenie sterownika ESP, mechanik zdjął ta cała kostkę a tam 3 pinów nie ma, skorodowane wszystko tak jak napisał vasyl501. Wiec temat uwazam za zamkniety, z góry dzieki :)
Opublikowano
i co wyslales.daj znac czy zrobil ten lechu :?: :idea: :arrow:
z mojä bee nie idzie sie nudzic