Skocz do zawartości

[E46] PDC nie działa, ciekawy przypadek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

pacjent e46 polift, pewnego dnia zaniemógł mi czujnik cofania, objawy standard czyli wrzucam wsteczny i piszczy sygnalizując niesprawność systemu,

diagnoza na ucho - jeden czujnik zupełnie nie cyka, drugi baaardzo cicho, kupiłem dwa nowe czujniki zamiennik nr 6 989 067 i lipton,

wrzucając wsteczny nie ma sygnału że system niesprawny, tyle że przeszkód z tyłu nie widzi,

wszystkie radośnie cykają,

auto podpięte pod carsoft, moduł pdc sprawny, bez błędów, inpy nie mam jeszcze

miał ktoś taki problem ??

jakiekolwiek pomysły ?

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kup czujniki oryginały, bardzo możliwe że system się nie dogaduje z zamiennikami mimo to nie pokazuje błędów. /częsty przypadek np. z czujnikami ABS, poziomu oleju itd, itp./

Jeszcze jedno, jak kiedyś montowałem PDC ktoś mi podpowiedział że czujników są dwa rodzaje, bardzo możliwe że jak w wielu przypadkach tak i tu zamienniki są uniwersalne i nie działają.

Opublikowano
  • Autor
czujników jest kilka rodzajów, pomijając e46 przedlift i polift, numery były sprawdzane z bmwinfo.pl oraz odczytane z starych czujników i się pokrywają,
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
czujników jest kilka rodzajów, pomijając e46 przedlift i polift, numery były sprawdzane z bmwinfo.pl oraz odczytane z starych czujników i się pokrywają,

To nie ma znaczenia, czujniki zamienniki po prostu nie działają prawidłowo. Przerabiałem zamiennik czujnik oleju i nie działa /polecany przez sklep z forum/ , na forum masz dziesiątki postów na temat czujników ABS-u które też nie działają mimo dobierania 'po numerach', o zamiennikach PDC też było.

Opublikowano
  • Autor

ok rozumie, tylko czy jest sposób żeby to zweryfikować, jeszcze przed kupnem/założeniem oryginałów ??

bo wolabym się nie przekonać że z ori też nie bangla ...

Opublikowano

W inpie elegancko podejrzysz który czujnik nie działa.

Wysłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 4

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N