Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich forumowiczów . Zbliża sie czas na zmiane opon na zimówki , i mam takie pytanie - czy opony typu RFT można wymieniać we wszystkich zakładach wulkanizacyjnych czy tylko w autoryzowanych serwisach BMW .Niedawno wyczytałem w postach na forum gdzie ktos opisywał o zmianie RFT i pisał o innych urządzeniach do wymiany opony zwykłej a opony RFT . Chodziło o możliwość uszkodzenia opony i felgi w przypadku wymiany w zwykłym serwisie gdzie zmieniają opony. Dzwoniłem do serwisu BMW - potwierdzają że RFT trzeba wymieniać na specjalnych urządzeniach ( tu koszt 3 krotnie większy niż w zwykłym serwisie opon) . Chcę tu jeszcze dodać że nieświadomy o tych sprawach już dwa razy zmieniałem opony w zwykłym serwisie opon , żadnych istotnych zmian nie widziałem i tak już przejechałem rok i około 25 tys km . Macie już jakies doświadczenie w tym temacie ?
Opublikowano
Dzwoniłem do serwisu BMW - potwierdzają że RFT trzeba wymieniać na specjalnych urządzeniach ( tu koszt 3 krotnie większy niż w zwykłym serwisie opon) .

To prawda, montazownica musi miec przystawke do runflatow, poza tym nie ma roznic. Takze mozesz sobie zmienic gdzie chcesz, byleby mieli sprzet do tego i doswiadczenie.