Skocz do zawartości

Czy skrzynia biegow z 524TD pasuje do 324TD???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wlasnie jak w temacie niedlugo czeka mnie remont skrzyni bo padlo jakies lozysko ktore grzechocze,i to raczej nie lozysko oporowe bo dzwiek znika kiedy bez wciskania sprzegla przyciagne lekko do siebie drazek zmiany biegow, ale przy wciskaniu sprzegla tez milknie!Z info na forum dowiedzialem sie ze koszt czesci do skrzyni jest znaczny a mnie trafia sie skrzynka od jednego forumowicza tylko z 524TD,nie mam mozliwosci porownania tej skrzyni ze swoja bo to jest spory kawalek drogi i stad to pytanie do was,czy beda pasowac wszystkie mocowania???
Opublikowano
wg tego co pokazujesz to sa te same skrzynie,maja nawet ten sam symbol.ja kiedys wymieniałem w druga strone gosciowi,zakladalem z trojki do piatki,od benzyny 1,8.na silnik wszystko pasilo,bylo to samo, inne bylo wyjscie na wał ale nawet jak by tak bylo i w dieslu to sobie przelozysz ze swojej,jak cena pasuje to bierz,tylko zapewnij sobie opcje jakiejs gwarancji chyba ze ufasz gosciowi i wiesz ze nie sprzedaje ci szmelcu.pozdro
Opublikowano
Dzieki mecik!Tez mi sie wydaje ze to bedzie wszystko pasic tylko chce sie upewnic zeby 200 km na daremnie nie leciec!Dla pewnosci ten kolega z forum ma mi jeszcze fotki przeslac to sobie porownam.Mowi ze auto bylo u niego od poczatku i ze skrzynia byla ok dzieki za zainteresowanie!