Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
BMW X5 E53 218KM Koledzy po wyciągnięciu tak zwanego jeża zacząłem grzebać koło niego żeby go naprawić bo nie działała mi dmuchawa zacząłem czyścić WD i rozwiercać plastik od góry żeby dostać się do płytki no i tak wkładałem go do wtyczki i wyciągałem ale nic nie pomogło i wyciągłem go całkiem i poskręcałem schowek i reszte póżniej chciałem odpalić auto a tu tylko pstryk pstryk rozładowało akumlator po podłączeniu prostownika odpaliłem auto czyli gdzieś ten jeż podejrzewam robił zwarcie no ale co nie działa mi radio, brak kierunków na tablicy ale na zewnątrz działają no i brak sygnału dzwiekowego od pasów co jest grane ( oczywiście jeż jest wyciągnięty)
Opublikowano

Jedyne co bez kompa możesz to odłącz akumulator na 30 minut /poczytaj jak zrobić prawidłowo reset/ i zobacz czy pomoże. Jak nie to trza kompa, może jak przy jeżu grzebałęś to gdzieś coś zwarło na lini licznik - LCM

ps. a najpierw sprawdź czy jest ok jak podłączysz jeża...