Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam znów problem z temperaturą silnika. Tym razem auto robi się niedogrzane spada od pionu kreskę w dół przy jeździe

z górki na biegu. Wcześniej się grzał, ale po robocie jakiegoś patałacha co robił mi rozrusznik bendiks. Popalił kable od czujników

temperatury. W aucie wymieniony termostat Vernet. Wymieniona chłodnica, pompa wody, Czujniki temperatury niebieski i czarny.

Wisko nowe za 250 zł. Temp na pion łapie po 2 km jazdy, ogrzewanie w aucie jest. Aha jak jadę i spada temp. to jest ogrzewanie na 2 biegu.

Co może być nie tak?

Proszę o pomoc!

Opublikowano
Może to wina tego ze na dworze jest już zimniej przez co zimniejsze powietrze wpada do silnika niż zawsze?
Opublikowano
Poprawiło się, jak odpowietrzyłem układ, bo dolałem ćwiartkę płynu. Teraz obserwuje, jak jadę z górki na biegu tylko powiedzmy milimetr odchylenia od pionu, wcześniej to była ta kreska za niebieskim polem. Czyli jest lepiej.