Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Moze proste pytanie ale nie moglem znaleźć na forum.

Mialem kiedys compacta to wyswietlal ladnie czas 24h a mam teraz nowego (E36 1996 z komputerem) i wyswietla mi czas 12h AM/PM.

Jak to zmienic? (chce aby byl czas 24h)

Pozdrawiam

[bMW... i wszystko jasne]
Opublikowano

Ja mam kompa z CheckControl i 11 przyciskami, ale pewnie nie będzie się to zbytnio różnić w pozostałych. U mnie to wygląda tak:

wciskasz [ 1000 ] i [ 10 ] jednocześnie :arrow: przy pomocy przycisku [ 1 ] wybierasz test numer 2, albo 3 (nie pamiętam już dokładnie) i wciskasz [ SET ] :arrow: przy pomocy przycisku [ 1 ] zmieniasz ustawienia na system 12 lub 24 godzinny i [ SET ].

Opublikowano

Witam !

Dokladnie tak jak napisal TrzmieL, nie pamietam dokladnie ktory to nr testu (10? 12? 19?). W razie czego to odszukam rozpiske ukrytych funkcji....

Opublikowano (edytowane)
Być może, że to któryś z tych testów, to zależało chyba od wersji auta. Ja mam bunie z '92r. więc to inne numery. U mnie nie ma takich numerów jak wymieniasz. A tak przy okazji, to test 19 powinien odblokować ci dodatkowe funkcje na kompie. Było coś o tym tu :arrow: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=3058

Trzmiel u Ciebie nie ma tych numerow bo nieodblokowales ukrytych funkcji, a jaka masz wersje kompa ?? ilo przyciskowa ?? wyswietlanie poszczegolnych funkcji zalezy od wersji kompa, niedlugo wrzuce cala rozpiske

Edytowane przez jack325e
Opublikowano
No tak ale ja mam komputer w BMW Compact z 1996roku (tam jest tylko taki maly monitorek zegarkaw ktorym jest wszystko wyświetlane) Sterowanie za pomocą wciśnięcia przelacznika w drążku od kierunkowskazów.
Opublikowano

U mnie test 19 nie działa (pewnie za stara wersja kompa), ale jakoś mi to nie przeszkadza.

No tak ale ja mam komputer w BMW Compact z 1996roku (tam jest tylko taki maly monitorek zegarkaw ktorym jest wszystko wyświetlane) Sterowanie za pomocą wciśnięcia przelacznika w drążku od kierunkowskazów.

No to niestety nie znam się na Compactach. Czy w compaktach zawsze wszystko musi być inne :?: Czy to już nie BMW :?:

A masz może dwa guziki wystające z deski??

Opublikowano
No to niestety nie znam się na Compactach. Czy w compaktach zawsze wszystko musi być inne :?: Czy to już nie BMW :?:

Niestety w Compactach jest wszysytko inaczej, ale kokpit jest o wiele bardziej przyjazny dla kierowcy niz w Coupe/Cabrio czy Sedanie. (jak bede mial kiedys Cabrio/Coupe to kokpit z Compacta wtrynie)

A masz może dwa guziki wystające z deski??

Tzn z zegarów :?: Z zegarów wychodzi jeden guzik do resetu km.

Przy wyśiwtlaczu BC jest tylko przycisk do zmiany daty i jej ustawiania w tryb ustawień. (chyba zakrecilem ale bedzie jasne mam nadzieje :))

PS: Jak odpalic test tego małego BoardComputera w Compacie?