Skocz do zawartości

330D E46 gaszenie kontrolki klapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak jak w 100.000 tematów w internecie mi też świeci się kontrolka niedomkniętej klapy i nie są to przerwane przewody na połączeniu klapy, nie jest to tez zamek itp itd. Straciłem juz dosyć czasu i pieniędzy na ten problem bowiem Borykam sie z tym od 2009 roku i przez te 4 lata ciagle mi sie świeci ta kontrolka.

Jak ją zgasić? co z czym zewrzeć żeby przestała świecić? :mad2: Pomijając poprzerywane kable uszkodzone krańcówki itp.

kostka przy zamku posiada:

brazowy (stala masa)

szaro-zielony (sygnal do otwarcia klapy)

bialo brazowy (sygnal do zapalenia lampki w bagazniku)

oraz szaro brazowy ( sygnal z krancowki dla sterownika ze bagaznik jest zamkniety)

U kolegi wystarczy zewżeć szarobrązowy z brązowym i kontrolka gaśnie. U mnie jednak nie, podejrzewam że kabel jest gdzieś głębiej trafiony. Czy mogę zrobić te operację przy samym module komfortu? Czy w ogole te 4 kable idą właśnie do modułu komfortu pod schowkiem pasażera? Jeżeli tak to która kostka je prowadzi?, Poniżej fotohttp://www.samnaprawiam.com/sites/default/files/images/06_0_3.jpg. Proszę o pomoc

330d,yzfr6,yz250, INPA-Darmo sprawdzę/pomogę
Opublikowano
Zalatwione, aż dziwnie blat wygląda bez pomaranczowego samochodzika... :D na zdjeciu powyżej srodkowa kostka kabel szarobrązowy podać na mase kontrolka zgaszona
Opublikowano
przewód z drugiej strony tzn od zamka podawałem na mase i kontrolka nie gaśnie czyli musi być gdzieś przerwany