Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z audi w bmw e46 i nie wiem już jak to ogarnąć, mianowicie:

mam kupiona stacje jvc av50 2 din dvd itp posiada pojedyncze wyjście subwoofera które rozdzieliłem kablem sygnałowym "Y" ekranowanym i podpiełem pod wzmaka przednie głośnik pościłem również chinczem do wzmaka.

Wzmak 4ch axton c502 2x 200rms lub 4x65 rms 4ohms, przednie woofery po 50 w rms

i sub 130 rms phonocar.

sygnałówki środkowym tunelem, zasilanie przednich głośników prawy i lewy próg, zasilenie zmaka z aku z bagola kable 8 mm + bezpiecznik, remote z kostki iso antena automatyczna. wszystko bylo by spoko gdyby nie fakt ze gdy odpalam sprzęt tylni sub charczy, gra mocno sztywno i stuka membrana.

Wzmacniacz jest w porządku podmieniałem i nadal mam efekt charczenia sztywnej pracy suba,

sub podmieniony w innym aucie gra super, wzmak to samo, kable rca pościłem 2 kpl po fotelach to samo.

była również podmiana 2 radioodtwarzaczy sub dalej charczy.

wzmak radia kable rca wszytko podmieniane bylo.

Nawet radio podpinałem pod aku z odpiętymi klemami

plus i minus i ten sam efekt. czy moje czy kolegi.

Masa w rca jest ok przystawiałem kabelek masy radia do gniazda chincz na radiu bez róznicy

kostka iso w radiu jest podłączona zółty z zółty kablem, i czerwony z czerwonym, czyli aku i zasilenie po przekreceniu kluczyka, masa tez działa poprawnie na radiu

noo nie wiem gdzie dalej szukać pomocy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

kolego ciężko tak na odległość pomóc, ale pytanie czy wzmak ma wszystkie ustawienie OK?

pozdraiwam,

piotr

www.radiocar.pl - profesjonalne nagłośnienia, elektronika.