Skocz do zawartości

[e39] W jakim celu jest zbiornik z pomką obok silnika?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pytanie może banalne, ale zachodzę w głowę i nie wiem:) Zastanawia mnie w jakim celu jest zamontowany zbiorniczek z pompką taką jak do spryskiwaczy obok silnika, skoro w głównym zbiorniku gdzie mieści się płyn do spryskiwaczy jest pompka zarówno do szyb jak i do reflektorów?

Opublikowano
gniazdo wiem wiem, tylko takie zdjęcie z Internetu wziąłem, żeby pokazać gdzie się znajduje zbiornik :D dokładnie chodziło mi o ten zbiornik obok:)
Opublikowano
ja mam w tym miejscu wlasnie 2biorniki ja plyn do szyb i na lampy osobno do tego od lamp pompa jest na wierzchu wlasnie w tym miescu gdzie na zdjeciu jest wejscie do kompa.
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
Na prawej "manetce" masz przycisk który do tego służy :wink:

właśnie też się zastanawiałem jaka jest różnica, bo można manetką do siebie i spryskiwacze działają, a można przyciskiem "s" i też działają :D

Opublikowano
ja mam w tym miejscu wlasnie 2biorniki ja plyn do szyb i na lampy osobno do tego od lamp pompa jest na wierzchu wlasnie w tym miescu gdzie na zdjeciu jest wejscie do kompa.

ja właśnie też tak myślałem dopóki nie zdjąłem nadkola:) i okazało się, że są tam dwie pompki:)

Opublikowano
Na prawej "manetce" masz przycisk który do tego służy :wink:

właśnie też się zastanawiałem jaka jest różnica, bo można manetką do siebie i spryskiwacze działają, a można przyciskiem "s" i też działają :D

widzisz jesteś teraz z 2 kilo mądrzejszy :)

Dlatego są dwie pompki bo, masz szybe czołowa i lampy, a ta pompka pod maska to z tego co pamiętam jest na dodatkowy preparat do zmywania martwych już żyjątek lub jakis rozmrażacz szyby na zime :P ale moge sie mylić :(

Moja Bunia

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=322746

Czym byś wilka nie karmił, zawsze na las spogląda.