Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Niedawno bylem zmuszony wymienic w swojej e36 zegary. Nie pytajcie dlaczego ;P No i zamontowalem niby z identycznego auta, ten sam silnik i rok, tylko ze tamten mial poduche, a ja nie mam :/ No i po podlaczeniu okazalo sie,ze nie chodzi mi wskazowka od poziomu paliwa i temp :( Da sie to jakos zrobic, czy mam juz szukac innych zegarow?

pozdro

Opublikowano

To ze jest poduszka nie ingeruje w zaden sposb w budowe zegarow. Wszystkie (z tego samgo rocznika i tej samej ilosci cylindrow) sa identyczne. Rozni sie tylko i wylacznie zarowkami (jak jest poducha to jest zarowka) i ewentualnie dodatkowa elektryka (kable) podlaczona do niego.

Generalnie chodzi mi o to ze licznik jest identyczny, wtyczki sa te same, uklad kabli taki sam + dodatkowe wyposazenie (typu poduszka)

Opublikowano
jak wkladasz nowe zegary to rob to na odlaczonym akumulatorze i wylaczonym zaplonie dopiero pozniej jak juz zegary sa wpiete podlacz akumulator i przekrec stacyjke powinny dzialac a jak nie to poproboj troszke z przekrecaniem stacyjki