Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko o silniki benzynowe w X3 roczniki 2006-2007.

Moja żona napaliła sie na X3 w automacie.Jej miesięczne przebiegi to około 400km (do pracy w jedną stronę 7km).Nie widzę sensu kupowania diesla ze względu na przebiegi które max rocznie wynoszą 5-6 tyś :D i krótkie przebiegi.

Jak wygląda ich awaryjność na co zwracać uwagę i z jakim motorem szukać 2,5 3,0 wersję si.Ile realnie to bedzie palić w mieście trasa.

Na allegro ogladałem pare sztuk z silnikami 3.0 które miały licznik wyskalowany w milach i kilometrach czy to oznacza ze były wyprodukowane w USA bo np.2,5 beenzyna miała licznik kilometrach fakt ze była kupiona w polsce.

Pozdrawiam

Opublikowano
Mam X3 3.0benz.Najsłabsza jest u mnie skrzynia.Przy osttym bucie pojawiają się stuki i szarpnięcia.Nie zawsze.Pędzone 4 koła to zimą rewelacja.Inni startują Ty już lecisz.Mam jasną tapicerkę to błąd.Wszystko widać i trzeba naprawdę dbać.Produkcja z Austri,import za stanów.Odczuwalne różnice to brak przeciwmgłowej-tył.Co do zużycia jezdzi mamuśka,lub żona to 11 na mieście.U mnie 14-15.Co bym zmienił.Manual.W rodzinie to tylko moja opinia ale tylko ja kręcę ją powyżej 6000obr/min.Strasznie cicha jednak jak zbierasz sie dynamicznie to wychodi potwór.Ten ryk!Polecam import z Niemiec.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.
Opublikowano

Witaj

3.0si jest o wiele częściej spotykana na aukcjach i takiej bym szukał. Spalanie w trasie zależne jest od jazdy ale spokojnie to można i mieć 9-11, w mieście trzeba się liczyć z 12-13. Samochód w utrzymaniu nie jest tani jak coś się popsuje to czasami aż oczy bolą od ceny. Co do awaryjności to w zasadzie albo coś w skrzyni biegów albo w skrzynce rozdzielczej, są tez przypadki o stukaniu popychaczy hydraulicznych . :)

Co do aut z USA to wystarczy zakupić przełącznik od świateł od wersji EU i już masz przeciwmgielne z tyłu, a za pomocą kompa znikają światła obrysowe i na liczniku z mil na km a resztę samemu zmieniasz i tyle. :D

:cool2:

Opublikowano
Kobitkom u mnie tak wychodzi.Ja jestem blizej Twoich wyników.K.
Zakup BMW zarejstrowanego w RP to brak wyobrazni,lenistwo lub bezgraniczna naiwność.