Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czesc!!! czy moze mi ktos podac ktory bezpiecznik odpowiada za swiatla cofania???od jakiegos czasu przestalo siwcic gdy cofam i chce zaczac od bezpiecznika!!! najlepiej nr bezpiecznika (e36 92r 318i) bardzo dziekuje, pozdrawiam!
Opublikowano
wlasnie sprawdzilem bezpieczniki, zarowki i nic... swiatla cofania nadal nie swieca :( Moze macie jakies pomysly co moglo sie stac czy tylko elektryk mi zostaje???? dziekuje za odpowiedzi
Opublikowano
pewne mamy to samo ... jak wrzuce wsteczny to nie swieci z tylu lampa .. ale aj kporuszam lewarkiem troche zaczyna swiecic. gdzies nie ma styku przy lewarku, ale nie chce mi se tego rozbierac ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyłączniek jest wkręcany w skrzynie, dojście jest tylko od spodu auta. Przerabiałem to z rok temu, co lepsze to założyłem nowy przełącznik i dalej to samo. W końcu dobrze przetarłem styki we wtyczce i w przełączniku i od tego czasu działa dobrze.

Jeszcze jedno, jak już będziesz pod autem to zanim wykręcisz wyłącznik zewrzyj styki we wtyczce i wtedy naciśnij na hamulec, jak nie świeci to przerwa na przewodach albo gdzie indziej, nie przełącznik

Opublikowano
Sory Bax ale co ma wspólnego hamulec ze wstecznym światłem.jak wyciągmiesz wtyczke i połaczysz wejscia jakims kabelkiem to wsteczne muszą sie zapalić jeśli to włacznik ma wine a nie żadne naciskanie hamulca-bzdura :roll2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sory Bax ale co ma wspólnego hamulec ze wstecznym światłem.jak wyciągmiesz wtyczke i połaczysz wejscia jakims kabelkiem to wsteczne muszą sie zapalić jeśli to włacznik ma wine a nie żadne naciskanie hamulca-bzdura :roll2:

Nie wiem skad mi sie to wzielo i o czym myslalem, oczywiscie racja. :mrgreen:

Opublikowano
:mrgreen: "to jakby zabrali nam naszą furę to muszą nam oddać samolot" :mrgreen: pozdro