Skocz do zawartości

[E36] Cabrio - zakup, kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nadarzyła się okazja zakupu E36 Cabrio 1998r, jako że nigdy z Cabrio nie obcowałem, chciałbym zapytać o kilka spraw dotyczących samych oględzin i weryfikacji stanu.

1. Co jest najważniejsze podczas oględzin Cabrio ? Jak sprawdzić czy dach przecieka ? Można wziąć wodę i polewać dach w różnych miejscach ? Czy to nie zbyt dobry sposób ?

2. Czy użytkowanie E36 Cabrio w zimę bez hardtopu jest realnie możliwe oraz czy nie wpływa to na jakieś usterki ? Głównie chodzi mi o dach.

3. Najważniejsze. Cabrio ma problem z dachem, tzn użytkownik twierdzi że w lato było ok, obecnie wyjechał za granicę i Cabrio stoi nie używane już spory czas, podobno przy okazji sprzedaży i przyjazdu potencjalnego kupca dach nie reagował na przycisk opuszczania. Właściciel robił inicjacie dachu i podobno dach opuścił się i zamknął jednak szyby się nie opuściły. Czy to poważna usterka ? Nie chciałbym by po zakupie się okazało że musze władować kilka tysi by przywrócić sprawność dachu. Podobno zamknął go ręcznie ale mruga kontrolka od otwarcia dachu. Dodam że dach jest w pełni automatyczny.

Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Najchętniej wysłucham opinii posiadaczy Cabrioletów, nie chciałbym czegoś przeoczyć przy zakupie, pozdrawiam.

Opublikowano
Co do 1 to najlepiej jechać na myjnie automatyczną :)
Opublikowano
  • Autor

Dzięki, faktycznie o tym nie pomyślałem ;)

A jeśli chodzi o inne sprawy ? Jest ktoś w stanie doradzić/pomóc ?