Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak nazywa się zaznaczona czerwoną ramką część na zdjęciu poniżej?

Zdjęcie

Potrzebuję kupić, bo już ze starości się skurczyła i z jednej strony wisi (duża szczelina). Pytam, bo może dostałbym gdzieś używaną (nie wiem obecnie ile kosztuje w ASO), a nie jest to coś super ważnego, mającego wielki wpływ na samochód.

PS. Zdjęcie nie przedstawia usterki.

Opublikowano

To jest "Osłona gumowa", nr części: 13717795284.

W ASO kosztuje około 100zł więc nie ma co szukać używanych bo też będą sparciałe.

http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

W końcu muszą się pojawić. Prędzej czy później, wszystkim się skurczy ta rura, jest wadliwa. Ja wymieniłem ponad rok temu, wtedy nie było jeszcze problemu z dostępnością. A póki co to trzeba zrobić prowizorkę taśmą.

Różnica między nową a starą częścią (zdjęcie zapożyczone):

http://data.motor-talk.de/data/galleries/0/49/4325/56633219/bild0180kems-4744068432708500870.jpg

Opublikowano
u mnie od nowości jest zamontowana na tzw "tytyrytki" (opaski zaciskowe) i trzyma się jak ta lala, nawet ręką zapierając sie na niej nie mogłem jej sciągnąć jak czyściłem plastiki i filtr wymieniałem, musiałem porozcinać tytyrytki i wtedy zeszła.
Opublikowano

na chwile obecną część jest niedostepna, ponoć jakiś problem z produkcją, monitoruje to już chyba od 3 miesiecy. Prosilem nawet, żeby zapytali w BMW Polska o co kaman. Ponoć mają się pojawić na przełomie października i listopada. Co ważne warto złożyć konkretne zamówienie do realizacji a nie tylko o to pytać, bo jak dotrze jakaś nieduża ilość tego to w pierwszej kolejnosci trafi do tych co już zamówili.

U mnie jeszcze do niedawno się jakotako trzymała, ale widze, że już z jednej strony sobie wisi. Rozciąganie przynosi efekt na 5 min. Może też spróbuje na razie przejsciowo zamocować na tyrtyrki

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

Opublikowano

Ja dowiadywałem się w BMW Inchcape Motor we Wrocławiu, dostawy mają mieć 23.10.2013 i 14.11.2013, ale na główny magazyn w Monachium (u nas ok tygodnia później). Cena to 108,58 zł brutto.

I potwierdzam swego przedmówcę, że lepiej jest złożyć zamówienie online, wówczas dostajecie powiadomienie SMS jeśli część się pojawi.

Opublikowano
dziś osłona doszła do mojego ASO :D

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Dzisiaj kupiłem w ASO Inchcape Wrocław osłonę gumową. Jak mi sprzedawca powiedział, część została całkowicie przebudowana. Tzn. została wykonana z innego tworzywa, które ma się nie kurczyć i nie pękać. Czas pokaże.., ale faktycznie inaczej wygląda, taka bardziej materiałowa. Koszt to niecałe 109 zł brutto. Z tego co się dowiedziałem to mają jeszcze kilka sztuk na magazynie.