Skocz do zawartości

Trzęsie przy hamowaniu E61 520 Touring 2006 kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mialem podobnie, przy hamowaniu telepało i przy predkosciach pow 70-80 km/h . Dwa rodzaje drgan.

okazało sie że tarcze z przodu miałem lekko krzywe, po wymianie nic nie trzesie.

a co do drgan pow 70 km/h przyczyna była trudna do ustalenia ale wkoncu wyszło że pierścienie centrujące które były oryginalnie w felgach, były za miekkie dopiero jak mi zrobili nowe silikonowe to teraz jest spokoj

Opublikowano

U mnie było to samo. "mechanik" założył nowe tarcze na brudne piasty i tarcz krzywo się ścierała :( kierownicą przy hamowaniu telepało niemiłosiernie.. :(teraz wymienione znowu na nowe i problem znikł.

Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witam ponownie, miałem się odezwać jak po wymianie tulei więc napiszę że tuleje wymienione na nowe Lemfordery i problem nadal się utrzymuje, mój magik powiedział że sprawcą są tylne tarcze które trzeba wymienić i problem zniknie więc jak widać nie zawsze muszą to być tuleje i siać taki problem. Pozdrawiam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Niemozliwe zeby tyl mial takie oddzialywanie na przod :?

A jednak ma, pedał hamulca to jest przód+tył ... wymienię kpl tarcz i klocków z tyłu to dam znać czy w końcu jest ok bo zaczyna mnie to wkur ... Szczęśliwego nowego roku ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dla zainteresowanych tematem - po wymianie kpl oryginalnych tarcz i klocków z tyłu wszystko jest OK - ukł hamulcowy jak z fabryki, pozdrawiam :)
Opublikowano
Dzięki za info.

Mam podobnie.

Problem w tym że ukł hamulcowy osi tylnej na st diagnostycznej był ok, tarcze z zewnątrz również w stanie należytym widoczne gołym okiem, natomiast od strony wewnętrzenej były strasznie poniszczone i to było powodem strasznego rzucania całym samochodem, pozdrawiam :)