Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam 3 dni temu jak zrobiło się zimno samochod przestał odpalać, winą był akumuator, wymieniłem na drugi i podczas resetu ibs w Inpie, popatrzyłem co jest w innych zakladkach i się przeraziłem. to co na screenie

http://pics.tinypic.pl/i/00458/ey35dz0o630w.jpg

dobrze rozumiem 1 raz akumulator był zmieniany przy przebiegu 655 tyś?

w disie jest to samo 1 i 2 jest 655 a 3 jest moje 191.000 (chociaż aktualny przebieg na liczniku mam 201.000)

a pozycja 4 jest wolna.

dzięki za pomoc.

Opublikowano

Przy wymianie akumulatora takie niestety byki sie zdarzaja.

Mialem to samo z moja bmka, przed kupnem.

Samochod (zle) serwisowany w Aso polskim. Sprawdzone w innym Aso polskim przed zakupem, z przebiegiem wszystko bylo cacy ale miedzy innymi zaleceniami byla wymiana akumiulatora. wynegocjowalem z wlascicielem (miedzy innymi) wymiane akumulatora i umowlem sie za tydzien na odbior jezeli wszystko bedzie dobrze zrobione. Poprzedni wlasciciel wykonal usluge i umowilismy sie w Aso w wawie na odbior. Dla swietego spokoju, zlecilem jezcze jeden sprawdzian przed zakupowy w aso w wawie. wyszlo ze samochod ma ruszony przebieg i ze przebieg wynsi jakies 620000 KM... dla 5 letniego auta... jak im pokazalem opinie poprzedniego ASO (pisemna) i sie z nim skontaktowali sie okazalo ze blad powstal podczas wymiany akumulatora. Blad zostal poprawiony ale i tak pozostaje info ze przegieg mogl byc ruszany.

kicha.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
kurde długa historia i nie zrozumiałem w końcu, to znaczy ze przebieg był w moim przypadku cofany, czy to jakiś błąd spowodowany złym serwisowaniem auta ?
Opublikowano

Jestem programistą, więc się wypowiem.

Liczba 65535 to maksymalna wartość, jaką da się zaprezentować na 16 bitach. W reprezentacji bitowej, byłoby to:

1111111111111111

Często w systemach, taką wartość skrajną uznaje się za wartość nieokreśloną. Tak więc to nie Twój przebieg jest w tym miejscu, tylko informacja, że brak danych.

Pozdrawiam

Opublikowano

łuuuu, "ufff" już myślałem ze mnie wydymali jak francuską pokojówkę w niemieckim burdelu... bo auto z takim przebiegiem to wartość by miało przynajmniej z 50% niższą, jak by jeszcze jeździło.

dzięki Rivasi i Artuj za info.

Opublikowano
łuuuu, "ufff" już myślałem ze mnie wydymali jak francuską pokojówkę w niemieckim burdelu... bo auto z takim przebiegiem to wartość by miało przynajmniej z 50% niższą, jak by jeszcze jeździło.

dzięki Rivasi i Artuj za info.

jedyny problem to ze przy sprawdzenia przebiegu przy sprzedazy auta Aso wyda opinie ze przebieg mogl byc ruszany. Radze ci zachowywac faktury serwisow i kazac im pisac przebieg na fakturze oraz raz do roku jezdzic na jakas bzdure do Aso aby cie mieli w kompie.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie