Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam pare pytan ,postanowiłem zapytac ,posiadam bmw e92 2007 rok 2.5i 218 koni, auto ma ksenonowe reflektory, pd pewnego czasu nie działaja w nim ringi na powitanie kiedy otwieram auto zazwyczaj zapalały sie przednie ringi oraz tylnie lampy teraz jedynie zapala sie srodek auta, byla to przydatna funkcja w nocy, dodatkowo zastanawiam sie czemu gdy otwieram auto co jakis czas otwiera mi sie szyba do polowy po wejsciu do srodka zamyka sie , jesto zrozumiale jezeli chodzi o wygode ale nie rozumiem czemu nie jest tak za kazdym razem, mam rowniez problem z podajnikiem pasow, pas poprostu mi sie zsowa z podajnika, dodam ze w i drive mam opcje welcome lights ustawiona.

Ostatnim pytaniem jest czy spalanie na poziomie 15 litrow miasto przy dynamicznej jezdzie to normalny wynik i czy da sie taki silnik wolnossacy zawirusowac?, ktos mi mowil o sciagnieciu jakiegos zabezpieczenia ktore odblokowuje dodatkowe konie ,pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za info :)

Opublikowano

Wyglada to tak, jakby ci sie modul FRM zresetowal do ustawien fabrycznych.

Bedziesz musial najprawdopodobniej zakodowac ulubione opcje ponownie.

Co do podjanika pasa, to jest to znany problem i rozwiazuje go wyprasowanie pasow z wykrozystaniem krochmalu do ubran.

Tylko trzeba to zrobic na desce do prasowania.

Na youtubie jest kilka filmow pokazujacych jak prasowac pas.

Wolnossace sie ciezko moduje na wyzsza moc.

15l na miasto to wynik raczej normalny, sczegolnie, ze z opisu wynika, ze masz ciezkiego buta.

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano
Moze miec to zwiazek ze słabym akumulatorem? funkcja jest dostepna w idrive, wciaz widoczna, czy wymiana akumulatora pomoze? gdzie moge to kodowac w kielcach ma ktoz moze namiary?
Opublikowano

W I-Drive moze byc widoczna, ale to, ktore swiatla sie przy tym zapalaja decyduja funkcje wgrane w modul.

Nie wiem czy aku moze byc winne, ale dla pewnosci podmien/ podlacz prostownik.

Niestety nie mam wiedzy kto w okolicach Kielc ci to zrobi.

Moze sam sie zmotywujesz kupisz kabel za 50 zl i sam nauczysz sie kodowac?

Pozrawiam :cool2:

Mam angielsko-jezyczny system = brak polskich znakow diakrytycznych - przepraszam :(
Opublikowano

otwiera mi sie szyba do polowy po wejsciu do srodka zamyka sie , jesto zrozumiale jezeli chodzi o wygode ale nie rozumiem czemu nie jest tak za kazdym razem, mam rowniez problem z podajnikiem pasow,

Ostatnim pytaniem jest czy spalanie na poziomie 15 litrow miasto przy dynamicznej jezdzie to normalny wynik i czy da sie taki silnik wolnossacy zawirusowac?, ktos mi mowil o sciagnieciu jakiegos zabezpieczenia ktore odblokowuje dodatkowe konie ,pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za info :)

Otwieranie szyby do połowy jeśli wszystko z aku jest ok. ma mijsce jak przed otwarcie dwa razy naciśniesz na pilota otwierania auta. Dwa szybkie naciśnięcia. Sam się kiedyś zdziwiłem ale doszedłem skąd się to bierze i teraz otwieram tak już zgodnie z moim życzeniem.

15L to sporo, ale tak już mają wolnossące benzyny, choć przy twojej pojemności mogłoby być mniej. M3 po mieście, bez wariackiej jazdy, pali podobnie, albo niewiele więcej. Chipa nie zrobisz bo nie ma turbin. Możesz nieco zmodyfikować u tunera mapę silnika ale da ci to kilka koni i parę Nm, których i tak pewnie nie odczujesz. Większa moc to jedynie gruba przeróbka w oparciu o doładowanie np. kompresorem.

Opublikowano
Prosta sprawa, ale może sprawdzałeś, czy przełącznik świateł masz przestawiony na A (automat)? Bo jeśli masz na 0 to mimo tego, że masz w I-Drive włączone Welcome Lights to ringi nie będą świecić przy powitaniu.
Opublikowano
Jeśli masz słaby akumulator, nie zapalą Ci się światła powitania, tak samo jak przy nieodpalonym silniku będziesz chciał np. słuchać muzyki, co chwilę bęzie Ci się wyłączała, i będzie napis informujący o słabym poziomie naładowania akumulatora.