Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jestem początkującym fanem BMW i szukam 320i E90 z 2006r.

Jaka powinna być grubość lakieru 320 E90 jak wyjedzie z fabryki ?

Właśnie oglądałem autko i miało ok. 100 - 130 mikronów zależy jaki element. Słupki ok. 80 mikronów. Więc wydaje mi się, że jest wszystko fabryka. Ale nie można ufać handlarzowi.

PS. Proszę o info czy ta wersja jest awaryjna - czytałem, że problemy pojawiają się z elektroniką? - Czy to prawda???

Czy ten model ma jakieś typowe usterki???

Bo samochód mi się bardzo podoba.

Opublikowano

Hej, taka powłoka lakiernicza jest jak najbardziej w porządku. Sam w kwietniu kupiłem taki model i ten rok. Jazda to sama przyjemność, ale nie poszalejesz ją, mało mocy (mi to nie przeszkadza), spalanie w mieście (Kraków, ścisłe centrum, ok 12 l). Dotychczas nie miałem z nią żadnych problemów, aż do teraz. Muszę wymienić most, zaczyna szumieć. Z opisów na forum, dość częstym przypadkiem są problemy z pompą vacum, jak kupowałem swój, chłopak mówił mi, że serwis coś tam z nia robił. Narazie jest spoko.

Ps. Można wiedzieć ile kosztuje i jaki ma przebieg.

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Auto jest świeżo sprowadzone z Niemiec. Na liczniku jest 140000 km. Cena 34900 z 2005r.

Edytowane przez musiagrz
Opublikowano

bmw ma raczej 80-100um. 140 to jest nowy element malowany nie fabrycznie. 200 to element malowany drugi raz.

Przynajmniej tak jest u mnie w aucie, cała buda 90, jeden błotnik przedni 130 klapa tylna 200 (malowana + szpachla)

Opublikowano

Chłopie co ty za bzdury wypisujesz. 200 - szpachla, chyba 1200. 80 mikronów na słupkach jest ok, większość samochodów tak ma, firmy kładą cieńszą powłokę.

Ja w benzynie miałem 152 000 przebiegu, tylko cena o 10 większa.

Opublikowano
200 szpachla ? :duh:

namieszałem troche w moim poscie, 200um to jest dwa razy malowany element (jesli jest szpachla to będzie oczywiscie więcej)

Jeżeli w oryginalnym elemencie mamy 130 mikronów, to przy 200 wydaje mi sie cieniowanie, lub zdrapany lakier poprzedni i pomalowany

Miałeś wypadek? Pomogę w uzyskaniu odszkodowania