Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Tak jak w temacie, moja bunia nie chce odpalić od czasu kiedy padł centralny zamek, nie działają elektryczne szyby z przodu wraz z wycieraczkami.Wszystko na raz poszło myśle że samochód nie odpala bo jest jakieś zabezpieczenie (np: związane z centralnym zamkiem) przed kradzieżą i odcina tak jakby zapłon.. Co tu zrobić?? Posprawdzałem bezpieczniki kostki wszystko jest ok... Pomocy..
Opublikowano
sprawdz główny bezpiecznik u ciebie jest on pod tylna kanapa idzie od glownego kabla + akumulatora powinien sie znajdowac w tej przegrodzie co aku w takim czarnym pudelku plastikowym w postaci blaszki chyba 80A i jeszcze jedno masz full OBC lub imobilajzer :?: :?: :?:
Opublikowano
Sprawdzałem ten bezpiecznik i jest w porządku, imobilajzera nie mam OBC jest w sumie chyba podstawowe zegar data temperatura i tyle.. A moduł komfortu może mieć coś wspólnego z problemem odpalenia samochodu??
Opublikowano
Jakoś mam dziwne wrażenie, że immobilizer to Ty masz ale o tym nie wiesz... Jeszcze napisz co oznacza, że nie chce odpalić ? Głuchy jest czy kręci a załapać nie może ?
Opublikowano
Samochód jest głuchy nie kręci, totalnie nic się nie dzieje.Kontrolki wszystko się podświetla,ale gdy kluczyk jest w pozycji rozruchu totalna cisza. Imobilajzera wydaje mi się że nie mam , bo gdybym miał musiałbym mieć w kluczyku transponder a go tam nie ma, bo rozbierałem kluczyk żeby wymienić baterie w nim i oprócz diody i baterii nie ma nic w nim..
Opublikowano
z tym rozruchem to moze masz stacyjeke zrypana a konkretnie kostke poluzowany wtyk lub wypalony ja bym jeszcze sprawdzil na ostro do rozrusznika plusa podciagnac dokladnie do cewki czy bedzie krecil daj wtedy zaplon na stacyjce i grubym kablem najlepiej rozruchowym daj prad na cewke rozrusznika a jeszcze jedno :idea: :idea: :idea: moze masz klemy zasniedziale :norty: lub tam cos nie laczy :lol:
Opublikowano
Moi drodzy problem się rozwiązał, dzięki wszystkim za pomoc i dobre chęci:) okazuje się że te wszystkie rzeczy są powiązane:) łącznie z odpalaniem:) odpiąłem ten ciemno-zielony moduł pod siedzeniem, przedmuchałem wszystkie styki i samochód odpalił bez najmniejszego problemu:):):) Wszystko wróciło do normy:)
Opublikowano
Moi drodzy problem się rozwiązał, dzięki wszystkim za pomoc i dobre chęci:) okazuje się że te wszystkie rzeczy są powiązane:) łącznie z odpalaniem:) odpiąłem ten ciemno-zielony moduł pod siedzeniem, przedmuchałem wszystkie styki i samochód odpalił bez najmniejszego problemu:):):) Wszystko wróciło do normy:)

czyli wygoniles diabla :twisted2: z pudelka i pelzajace prady :idea: hehe........