Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W ostatnim czasie zaczęło występować u mnie trzeszczenie w kabinie ... nigdy tak długo nie diagnozowałem skąd i co mi trzeszczy ( a jestem bardzo wyczulony na takie rzeczy ... ) no i okazało się że odpowiedzialny jest fotel kierowcy ..

Spotkaliście się żeby u Was fotel kierowcy trzeszczał ? bo już prawie go całego wypsikałem olejem silikonowym oraz jego łaczenia się z elementami z tworzywa plastikowego ( a fotel mam skórzany ) nadal nie daje mi spokoju ...

Jakaś rada ? a wiem że to fotel bo jak siedząc w fotelu docisnę go udami do dołu to problem ustępuje

Opublikowano
Ja mialem to samo, plastik przedni ociera się o skóre kiedy sie ruszasz na fotelu:P Pod tobą kiedy siedzisz *za twoimi nogami) jest plastik osłaniający fotel (czasami jest przed nim gaśnica) sciagni go, umyj fotel tam gdzie jest ten plastik i wypsikaj jakimis kremami do skóry lub czymś podobnym, jesli to nie pomoże to nie wsadzaj do końca tego plastiku w zaczepy..
Opublikowano
Mam co prawda inne auto (E46), ale być może konstrukcja fotela, lub części jego elementów jest podobna. U mnie też niestety trzeszczało coś w fotelu kierowcy. Okazało się, że to 2 elementy plastikowe się o siebie ocierały. Obfite psikanie olejem silikonowym nie dało wiele. Co dokłanie trzeszczało - z boku, tam gdzie są dźwignie do regulacji położenia (regulacja ręczna, ble) są dwie "łupiny", górna i dolna. Połączone są na wcisk, jakieś tam zatrzaski. U mnie wystarczyło je nieco odciągnąć od siebie, tak że te zatrzaski jakby nieco puściły. Ciężko to opisać, ale po prostu nieco je rozchyliłem. U mnie to jest w tej części położonej bliżej oparcia. Oczywiście nie ma tam teraz japy na 1 cm, ani nawet 3 mm, tylko na tyle, że przestało to jęczeć, po prostu się coś tam inaczej ułożyło. Proponowałbym po prostu te elementy nieco poruszać, trochę rozluźnić może - u mnie to pomogło.
Opublikowano
Doszedłem że u mnie "trzeszczy" pod nogami kierowcy w miejscu gdzie tapicerka skórzana nachodzi na konstrukcję stalową/metalową fotela od dołu ... żadne psikanie nie pomaga. .. a żeby się tam dostać to trzeba wymontować fotel ale to chyba na jakiś weekend zostawię sobie ;)
Opublikowano
Doszedłem że u mnie "trzeszczy" pod nogami kierowcy w miejscu gdzie tapicerka skórzana nachodzi na konstrukcję stalową/metalową fotela od dołu ... żadne psikanie nie pomaga. .. a żeby się tam dostać to trzeba wymontować fotel ale to chyba na jakiś weekend zostawię sobie ;)

Dokladnie tak samo mialem, napisalem to wyzej.

Opublikowano
Mi też zaczęło trzeszczeć, ale u mnie chyba plastiki osłaniające szyny fotek. Każda dziura zakręt i skrzeczy :(
BMW i V8 to idealne połączenie :)