Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Panowie wczoraj zauważyłem, że za pedałem sprzęgła i hamulca słychać taki jednostajny stukot. Ten stukot czuć również na samych pedałach sprzęgła i hamulca, bardziej jednak na sprzęgle. Słychać to na postoju przy włączonym silniku oraz na jedynce i dwójce. Na wyższych biegach tego nie zauważyłem, być może też to występuje. Ostatnio wymieniłem silnik. Przy okazji wymieniłem tarczę, docisk i łożysko oporowe sprzęgła. Tarczę i docisk miałem używkę, łożysko oporowe nówka. Wiem że powinienem wymienić cały komplet na nówkę ale wyszło jak wyszło. Po samej wymianie wszystko było ok aż do wczoraj. Czym to może być spowodowane? Czy to już dwumasa się kończy?

Opublikowano
Dzisiaj rano tych objawów nie było. Wczoraj to waliło mocno. Dziwi mnie trochę to, że drganie przenosi się na sprzęgło i hamulec a np. na kierownicy tego nie czuć. Przecież ten elektrozawór jest za kolektorem dolotowym.