Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miasto zima,krotkie odcinki 13-15l/100km

Autostrada,predkosc 120-130 km/h (tempomat) 6.6l-6.8l/100km

Autostrada,predlosci 180-230 km/h 9-9.5l/100km

Cykl mieszany,raczej spokojnie z przewaga autostrady 8.5l-8.8l/100km

Samochod po programie,wczesniej wydaje mi sie ze palil wiecej...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Sprawdz termostaty. Tyle co jestem po wymianie bo niedogrzany mialem caly czas samochód i spalanie po mieście 12-13 litrów po wymianie termostatów 9-9,5 litra wiec duza różnica.

Pozdro

Opublikowano

Dane o spalaniu z 530d ale ważna jest różnica jaka jest przy źle działających termostatach

Pozdro

Opublikowano
Sprawdz termostaty. Tyle co jestem po wymianie bo niedogrzany mialem caly czas samochód i spalanie po mieście 12-13 litrów po wymianie termostatów 9-9,5 litra wiec duza różnica.

Pozdro

miałem dokładnie taką samą sytuację spalanie w mieście 11-12 l/100 km , po wymianie termostatów miasto 9,2 l/100 km

Opublikowano

W 530 pali mi na odcinku 5-7 km. ok 14 z hakiem. Dojazd do tyry. Tak wyświetla komp średnie spalanie.

Dzisiaj rozmawiałem z kolesiem co ma napęd na 4 łapy i pali mu średnio 10l.

Gdzie są te termostaty, to może je wymienię ??

Opublikowano

Temat jest o spalaniu 535d,to zaczyna sie jarmark wlascicieli 530d komu mniej spala :duh:

W 530 pali mi na odcinku 5-7 km. ok 14 z hakiem. Dojazd do tyry. Tak wyświetla komp średnie spalanie.

Dzisiaj rozmawiałem z kolesiem co ma napęd na 4 łapy i pali mu średnio 10l.

Gdzie są te termostaty, to może je wymienię ??

Srednio,to moja 535d tez spala 8.5-9.0l/100km.Pytanie tylko,gdzie to srednie spalanie notuje?

Opublikowano
Moja średnio na trasie Irlandia-Polska (Polska ok. 150-160km/h, Niemcy między 160 wzwyż), średnio spaliła 8,4l/100km do Dunkierki, a do Irlandii 8,2, wiadomo w Anglii się wolniej jedzie. Trasę pokonywałem już 3 razy. W jeździe miejskiej, a mam do pracy 3,5km mieści się między 10,5-11l