Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam następujący problem. Klapa tylna bagażnika E 60 sedan nie chce się otworzyć. Czytałem na forum i wychodzi na uszkodzoną wiązkę klapy :roll: . Problem jest o tyle skomplikowany, że tylna kanapa w moim aucie nie jest składana a otworu pod podłokietnikiem na narty też nie mam. Przy próbie otwarcia czy z pilota czy przyciskiem na klapie czy wewnątrz auta, przy klapie coś buczy. Grotem od kluczyka w zamku na klapie też nie można otworzyć. Czy istnieje jakiś sposób otwarcia mechanicznego tak, aby nie trzeba było nic rozwiercać itp :| . Żeby było ciekawiej to stało się to właśnie dziś 09.10.2013 a w bagażniku mam zakupy. Proszę o pomoc i z góry dziękuje.
Opublikowano

Kolego jak sobie z tym poradziłeś? Zostaw info dla potomnych.

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Co tu pisać :oops: ? Wstyd się przyznać. Bagażnik otworzyłem grotem od kluczyka. Wcześniej wkładałem go w zamek i przekręcałem w lewo do „oporu”. Przynajmniej tak mi się wydawało. Luknołem w instrukcję obsługi, w której jest napisane, że aby otworzyć bagażnik kluczykiem przekręcić kluczyk w zamku w lewo, więc włożyłem klucz jeszcze raz i jak poczułem opór podczas przekręcania docisnąłem jeszcze mocniej i kluczyk poszedł jeszcze dalej a bagażnik się otworzył. Może jak ktoś ma auto przed liftowe ze zwykłym kluczem to będzie pękał ze śmiechu :lol: , ale w aucie po lifcie gdzie wyjmowany jest sam grot z kluczyka trzeba użyć sporo więcej siły przy przekręcaniu zamka w lewo, aby klapa bagażnika odskoczyła. Potem to już bajka :mrgreen: . Jak w większości przypadków był przerwany brązowy przewód w prawej rurce „zawiasie” od pokrywy bagażnika. Przewód został przedłużony, polutowany i zaizolowany. Wszystko śmiga jak nowe :cool2: .
Opublikowano
Miałem identycznie z tym, że w bagazniku potrawy na kolacje świąteczną. I tak samo, przekręcam grotem i nic! Siedzenie nie składane, brak otworu na narty, goście prawie w komplecie... Mina żony - bezcenna! Trzeba mocno sam grot docisnąć, nawet miałem obawy,że mogę go złamać. Kłania się WD40! Rzadko używa się samego zamka jak otwierania z pilota działa. A problem wystąpi prędzej czy pózniej u każdego. Szerokości!