Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie jestem po wymianie klocków i xenonów i mam pytanie w jednym kloszu był xenon D2S firmy krzak (to pomijam) natomiast w drugim D1S :shock: . I teraz nie wiem jak to jest możliwe czyżby montowano z różnymi żarówkami czy mam reflektor nie od mojego samochodu, wiem że był wymieniamy bo przy kupnie zostałem o tym poinformowany. Jak to z tym jest, pytam bo u kolegi który ma E61 z 2004r była taka sama sytuacja.
  • Zarejestrowani
Opublikowano

Opcje są dwie :

1. Auto ma jedną lampę zwykłą a drugą dynamic

2.Jedna lampa jest stara a druga z rocznika np 2006,2007

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano
Samochód jest z końca listopada 2005r w wyposażeniu ma dynamic xenon skrętny z doświetlaniem zakrętów. Mam pytanie o przewody bo wydaję się że idą inne tzn. D1S - D2S, a tak na marginesie czy chciało by się komuś przerabiać instalację chyba że się myle i jest to banalnie proste. Nie wiem czy jest jakaś duża różnica w działaniu zwykłej lampy jeśli tak to może poszukam właściwej lampy pasującej do modelu i zgodnej z wyposażeniem. I jeszcze jedno kupiłem dwie żarówki xenonowe Pan sprzedawca zarzekał się ze są oryginalne jednak chyba nie do końca. Oglądając filmy na YT jak odróżnić oryginał od podróbki i o dziwo moja jest albo oryginalna albo super podrobiona posiada wszystkie cechy oryginalnej żarówki poza napisem napis jest ładny nie ściera się natomiast sam napis PHILIPS jest przesunięty :cry2: chodzi mi o to że literka S nie jest w tym wycięciu żarówki jak na filmie. Nie wiem czy to jest jakiś wyznacznik, ale jeśli tak to chciałbym wiedzieć. Koszt żarówki na allegro 80zł.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Lampa bankowo była wymieniana stąd jedna jest na żarnik D1S a druga na D2S, lampy różnią się jedynie żarnikami i przetwornicami, moduł skretu jak i wtyczki w obu przypadkach jest identyczny. Na reflektorze na chromowanej obwódce soczewki xenon dynamic jest napisane D2S mimo iż w środku jest żarnik D1s :P Żarnik D1S jest nowszym rozwiązaniem, posiada zapłonnik razem z żarnikiem. W D2S zapłonnik jest osobno. Niezmienia to jednak faktu że napewno będą świecić tak samo :P
Opublikowano
Lampy masz pewnie z różnych roczników. Na żarnik D2S i dużą przetwornicę były od 2003-2005, a na żarnik D1S i małą przetwornicę od 2005-2007.