Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam bmw e30 316 73kw które zakupiłem w niedziele w poniedziałek dolałem płynu do chłodnicy ok 1l ponieważ było bardzo mało.

dziś sprawdziłem stan i okazało się że ten litr który wlałem zniknął. Wskaźnik temperatury tez bardzo się nie podnosi. Za bardzo się na tym nie znam więc proszę o pomoc

Opublikowano
spraw wszystkie węże o dużej średnicy oraz jej mocowania w miejscach gdzie wchodzą/wychodzą, oraz pasowałoby zaglądnąć do chłodnicy, co tam u niej słychać, bo może się okazać że ona gdzieś leje :)

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano
auto kopci na biało?

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

działa Ci ogrzewanie wnętrza? Jak nie to masz ciagle za mało płynu. Auto zassało to co mu dolałeś jak sie otworzył jakimś cudem termostat.

U mnie wylewało sporo płynu przez koreczek spustowy na dole chłodnicy, głównie podczas jazdy jak wzrastało ciśnienie. Widac było niewielką plamkę na plastikowej osłonie silnika pod chłodnicą. Ten niebieski korek - wymiana (15zł) bo oringi nie trzymały, a ja myslałem, ze to cieknie chłodnica na połączeniu i nawet całą pozagniatałem imadłem dookoła :)