Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam interfejs od viakena kkl pod com.Problem jest taki że wiadomo te interfejsy średnio radzą sobie z BMW mimo wszystko jakoś ten interfejs u mnie działa łączy się z modułami nawet daje rade z komunikować się ze sterownikiem silnika.Jak na razie posiadam tylko kabel obd 2 oraz kabel z pinami.Próby połączenia się wypadły średnio moduły odpowiadają problem powstał przy sterowniku silnika nie zawsze się z nim łączy błędów nie udało mi się odczytać ale udało mi się je wymazać po dłuższej walce łączy się ze sterownikiem silnika pokazuje status ok oraz podaje numery sterownika oprogramowania itd.Jak na razie używam Carsoft 6.1.4 wcześniej próbowałem carsoftem 6.5 niestety nic z tego nie wyszło.Teraz tu moje pytanie szperałem trochę w necie ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi czy ustawienia portu com mają wpływ na diagnostykę i jeśli tak jak go ustawić? Drugą rzeczą jest to czy inny program będzie lepszy do tego i ewentualnie jakim próbować czy raczej dać sobie spokój bo raczej nic więcej się tym zrobić nie da?Czy kupić przejściówkę z odb2 na pac-mana i nią da radę więcej zdziałać?
Opublikowano
Nie będę zakładał nowego tematu mam błąd w module inst. cluster dia. Z czego co się orientuję są to zegary nie pokazuje mi błędu tylko pokazuje parametry modułu hardware nr. 40 software nr.0 oraz na czerwono wyświetla mi plik kombil.dxt Co to znaczy?