Skocz do zawartości

TRYB AWARYJNY WIELKI PROBLEM BRAK MOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam niedawno stalem sie a dokladnie 12 dni temu posiadaczem 118D niestety. Niestety bo mam duzy problem a mianowicie auto weszlo w tryb awaryjny i pokazuje kilka bledow tz

- 4670 Suply voltage 1

- 4139 Transmission, zero-gear sensor , signal

- 413F Transmission zero-gear sensor , signal

- 4011 Exhaust backpressure sensor before particulate filter , signal

- 3F11 accelerator - pedal module, potentiometer 1 , signal

accelerator - pedal module potentiometer 1

accelerator pedal module sensor 1 , signal

takie to o to bledy wyskoczyly i teraz pytanie co to jest bo jak na moje oko za te wszystkie bledy jest odpowiedzialny 4670 z tym ze co to jest nie chodzi mi o tlumaczenie bledu bo to wiem co to jest tylko fizycznie co to jest jak do tego podejsc jak to odnalesc i jak to naprawic? takiej informacji potrzebuję. I teraz moje pytanie jest do was drodzy koledzy i kolezanki czy JESTESCIE W STANIE MI POMÓC??

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
napisz, jakie to dokładnie auto, można się domyślać że automat... ale jaki przebieg itd... Warto byłoby napisać chociaż cześć. Skoro auto po czasie weszło w tryb awaryjny, to pewnie się do tego przyczyniłeś. Na dzień dobry wykasuj błędy i zobacz, czy jakieś powrócą (albo czy w w ogóle da się je usunąć). Jeśli błędy nadal będą się pojawiać to czeka Cię pewnie zmiana/naprawa skrzyni.. tak ja obstawiam.
Opublikowano

tez daje do myslenia. Bledy masz konkretne. Bedziesz :cry2: podczas napraw.

207GTI (175THP) na tor

Tutaj klik: http://www.peugeot207club.pl/viewtopic.php?t=5609

VW Golf mk5 1.9TDI ASZ + GTD1752 (daily)

BMW E46 320D ///M (od czasu do czasu)

Opublikowano
witam niedawno stalem sie a dokladnie 12 dni temu posiadaczem 118D niestety. Niestety bo mam duzy problem a mianowicie auto weszlo w tryb awaryjny i pokazuje kilka bledow tz

- 4670 Suply voltage 1

- 4139 Transmission, zero-gear sensor , signal

- 413F Transmission zero-gear sensor , signal

- 3F11 accelerator - pedal module, potentiometer 1 , signal

accelerator - pedal module potentiometer 1

accelerator pedal module sensor 1 , signal

takie to o to bledy wyskoczyly i teraz pytanie co to jest bo jak na moje oko za te wszystkie bledy jest odpowiedzialny 4670 z tym ze co to jest nie chodzi mi o tlumaczenie bledu bo to wiem co to jest tylko fizycznie co to jest jak do tego podejsc jak to odnalesc i jak to naprawic? takiej informacji potrzebuję. I teraz moje pytanie jest do was drodzy koledzy i kolezanki czy JESTESCIE W STANIE MI POMÓC??

Napisz choć jaki masz silnik. W 2007 roku były dwa rodzaje diesli montowane.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
które są stałe ?
Opublikowano
  • Autor
Stale sa wszystkie ktore napisalem jest to manual silnik N47 2007 rok po lifcie.
Opublikowano
wyrywaj dpfa... wylaczaj go ... sprawdz stan aku.... naladuj i wtedy skasuj bledy. i sprawdz czy nadal sie pojawiaja. mnie jak sie rozladowal aku auto calkiem zeswirowalo... ale po naladowaniu i usunieciu bledow... nowka... sprawdz napiecie ladowania
Opublikowano
  • Autor
Aku dobre dpf w swoim czasie usune napewno nie teraz bo on nie jest przyczyna teraz
Opublikowano
  • Autor
a szczeze to nie wiem ktory t silnik jest a czym sie ona roznia oprucz mocy?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
jak nie jest przyczyną to rozumie że wiesz co jest przyczyną?
Opublikowano
  • Autor
nie nie wiem ale nie moze byc przyczyna filtr poniewaz go wypalilem i jest oczyszczony
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

no to wywala błąd z jakiegoś czujnika,

no i z wolnego tłumaczenia widze że masz walnięty pedał gazu. i pewnie to będzie przyczyną braku mocy

Opublikowano
  • Autor
Hmm ale pedal reaguje na kazde dotkniecie a wiesz moze jakie sprawny pedal powinien miec wartosci po miernikiem??
Opublikowano
  • Autor
Hyba jednak tu nikt nie pomoze a spece od bmw hyba sie nienarodzili :-(
Opublikowano
pomoc online jest srednia jak auta nie widac i samemu nie mozna ocenic... kolo będzina jest naprawde dobry gosc od bmw i tylko bmw sie zajmuje jak chcesz podam numer na PW
  • 6 lat później...
Opublikowano
  • Autor
Problem został rozwiązany i żadna zmiana pedały gazu itp nie pomogły szczeze nie wiem co było przyczyną ponieważ dałem to do kolegi co w elektrycy siedzi i nie chciał powiedzieć co to było ale naprawa zajęła mu kilka minut oczywiście auto odstalo swoje